Vanja Enger

På vei hjem

 • Skrevet 04.01.2015 klokka 23:50
 • Kategori: New York

Da var ferien over for denne gang og jeg sitter på flyplassen og venter på å dra hjem. Ferien har vært perfekt med noen fantastiske dager hjemme i Trysil etterfulgt av 9 supre dager her i New York. Disse minnene skal jeg leve lenge på, og sammen med alle bildene som er blit tatt skal jeg kunne se tilbake på turen og smile stort (:  

Sees hjemme i Norge! 

New Years Eve

 • Skrevet 01.01.2015 klokka 19:16
 • Kategori: New York

Nyttårsaften her i byen var fin, kaotisk, koselig og utrolig lættis! Jeg koste meg masse med jentene og vi startet kvelden på Max Brenner med middag og verdens herligste desserte! Jeg elsker Max Brenner, både maten og stemningen er herlig selv om man lukter sjokolade i lang tid etter at man går ut av rstauranten, men det trenger jo ikke å være negativt. haha! 

Når vi kom hjem var det bare å hoppe i finkjolene, rydde plass på bordet og finne frem heads up spillet. Det er det kuleste spillet jeg har spilt på lenge og med noen drinker inne i bilde blir det bare utrolig morsomt og latterfullt. Vi tok noen bilder før vi skulle ut å se på fyrverkeriet - som forsåvidt ikke gikk så bra, vi poppa champagne langs Hudson River når klokka slo 00:00, og det var nesten bare oss 4 som var der ute på denne tiden av døgnet, men vi koste oss, sa godt nyttår og dro hjem igjen. Man trenger ikke være med mange folk så lenge man er med de som betyr noe 

Ettersom det koster alt for mye å komme inn på utestedene på akkurat New Years Eve så holdt vi oss hjemme, tenkte egentlig å dra til noen venner her, men det ble så mye frem og tilbake og dårlig info så da hadde vi heller vår egen lille feiring her i leiligheten. Så tar vi heller igjen den store feiringen i kveld ute på byen. Godt nyttår godtfolk, håper alle får et utrolig fint og minnerikt 2015 med gode venner og familie. 

Spending the last day of 2014 in New York.

 • Skrevet 31.12.2014 klokka 23:25
 • Kategori: New York

Den siste dagen i 2014 er her og jeg er så takknemlig for alt som skjedde dette året og som jeg har vært så heldig å få oppleve. Å starte 2014 med å flytte til New York i januar var bare helt fantastisk og noe jeg virkelig ikke hadde trodd at jeg skulle tørre å gjøre for bare noen år tilbake. Jeg hadde fire helt uforglemmelige måneder i den byen og jeg lærte så utrolig mye om både meg selv og om livet! Jeg møtte venner jeg skal ha resten av livet og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten de den dag i dag!

Da jeg kom hjem til Trysil igjen var det nydelig sommer og jeg koste meg masse med venner og familie som jeg ikke hadde sett på lenge. Jeg jobbet nesten hele sommeren, men fikk en ferietur i Bodø i en uke og når jeg kom hjem var det bare å pakke sakene på nytt for å igjen flytte på meg, men denne gangen til Oslo. 

Det siste halvåret har vært supert, med studier, nye venner og gamle venner. Jeg koser meg så og si hver eneste dag med alt jeg gjør og det er en så fantastisk følelse! I tillegg har jeg fått meg jobb og kan igjen begynne å unne meg det lille ekstra hver månede og kanskje spare opp til nye turer rundt om i verden (: 

Og nå sitter jeg her i New York igjen, i verdens flotteste by og skal feire kelden sammen med noen fantastiske venner. Det å skulle avslutte 2014 her er noe jeg setter utrolig stor pris på og jeg skal virkelig nyte hvert eneste sekund denne kvelden har å by på. Times Square hadde allerede begynt å bli fylt opp med mennesker rundt klokken 12 i dag, så det ble bare en liten tur innom der før vi gikk videre rundt i byen. Amerikanere og nyttår altså. hihi! Så nå kan 2015 bare komme, for jeg er klar og gleder meg stort til at det som kommer til å skje det neste året!

HAPPY NEW YEAR  

Breakfast at Cafe Gitane

 • Skrevet 30.12.2014 klokka 03:17
 • Kategori: New York

Livet i New York er fantastisk, hver dag er en drøm og jeg elsker å være her! I går dro vi på brunch i noen timer, før vi slappet av retsen av kvelden. Gikk litt rundt i gatene og mimret før vi tok kvelden. Det er helt utrolig hvor koselig det er å bare gå rundt i disse gatene, blir aldri lei.

I dag startet vi dagen med frokost på Cafe Gitane i Soho, som kun ligger noen steinkast fra der jeg bodde i vår. Superkoselig atmosfære og maten en kjempegod, det ble avocado toast som er en klassiker når man er her i byen. Etterpå dro jeg for å fikse neglene mine på det samme stedet hvor jeg fikset de i mai, og utrolig nok husket de at Helene og jeg hadde vært der for over 6 måneder siden... hahha! De  har en hukommelse jeg aldri kommer til å få!  

Ble selvfølgelig litt shopping i dag også, og jeg fikk endelig kjøpt buksen jeg har ønsket meg fra Aritzia pluss litt mer. Hihi. Nå skal jeg fikse meg før vi tar turen ut med noen venner. Perfekt avslutning på dagen! 

New York

 • Skrevet 28.12.2014 klokka 01:39
 • Kategori: New York

Nå er klokka snart 7 i New York og jeg har alt rukket å bruke litt penger på klær og sko... Wups, sånn er det å være jente i denne byen med alle fristelser! Da vi kom til leiligheten i går var vi dødslitne, men det var rett ut for å spise middag for så å dra ut på byen, slitne jenter i morges, men det gikk fint (:

Vi dro ned til Soho i dag for å shoppe og det var utrolig koselig å gå i gatene igjen, man har liksom ikke glemt noen ting og man føler på en måte at man går rundt i en drøm. Jeg sa det til jentene i går at det er skikkelig uvirkelig og litt rart å være tilbake for ingenting har forandret seg og det er som å reise i tid. Det er sånn ca. +11 grader her og der kjennes ut som vår i lufta, akkurat sik det var når vi dro hjem i mai. Følelsen av å være tilbake kan nesten ikke beskrives. 

Vi gikk til Rockefeller center for å se på det store juletreet, og fy søren så mye folk som var ute å gikk der... Nesten umulig å komme frem, men nå har vi i alle fall tatt turen opp dit (:
Nå skal jeg slappe av litt i leiligheten før vi skal spise middag på Delicatessen, namnam. Wiiiii. Det er så fint å være tilbake i den fantastiske byen her!

Tilbake til mitt andre hjem

 • Skrevet 25.12.2014 klokka 23:10
 • Kategori: New York

Nå håper jeg at alle har hatt en super julefeiring med familien sin og kost dere masse. Jeg har i alle fall kost meg ihjel de siste dagene og prøvd å fått sett igjen så mange som mulig mens jeg er hjemme. For i morgen tidlig reiser jeg jo tilbake til New York for å feire nyttårsaften der og jeg gleder meg som en liten unge! Det er så rart å ikke skulle være her i romjula, men jeg har jo mange andre år å ta av i fremtiden, så jeg gleder meg heller veldig til å komme tilbake til mitt andre hjem. 

Reisenervene sniker seg innpå og jeg er snart ferdig med å pakke alt jeg skal ha med meg, skal jo shoppe endel også så jeg lar kofferten kun bli halvfull nå. Skal stå opp 5 i morgen tidlig for å rekke ned til Gardermoen i tide, så må jo snart legge meg. Og selv om jeg ikke gleder meg for fælt til å fly, så skal jeg jo møte Maja og Ingrid slik at vi skal fly sammen til New York, så kommer Helene opp fra Washington etter noen dager. Det skal blir så koselig og gøy å se igjen både jentene og alle andre vi kjenner i New York når vi kommer frem. 

Jeg skal prøve å holde dere oppdatert med litt bilder mens jeg er der borte, men hvis det ikke blir så mye her på bloggen så oppdaterer jeg mer på Instagram hvor jeg heter vanjaenger. Blogges.

Flashback Friday

 • Skrevet 03.10.2014 klokka 16:48
 • Kategori: New York

Tenkte å dele noen bilder fra da Maja var på besøkte meg i New York. Noen bilder ble jo aldri lagt ut her på bloggen, og da passer det perfekt å se på bilder fra tidenes opplevelse på dager hvor jeg tenker litt ekstra mye på mitt andre hjem. Det her var en av de ekstremt morsomme og innholdsrike langhelgene jeg hadde der borte og det kan jeg takke Maja for

Svar på spørsmål om New York

 • Skrevet 24.06.2014 klokka 15:54
 • Kategori: New York

For noen dager siden fikk jeg ett par spørsmål i kommentarfeltet som handlet om New York, så jeg tenkte jeg kunne svare på de i et eget innlegg ettersom noen av svarene kan bli litt lange (:  Håper dere liker dette, så er det bare å fortelle meg hvis dere lurer på noe mer om NY eller om det er noe spesielt dere vil ha mer av. 

 

Var det lett å komme seg til Washington? Dere tok tog, hvor mye kostet billetten og hvor lang tid tok turen? :) 

  Det spørsmålet får meg til å le litt, ikke fordi det er et dumt spørsmål, men fordi jeg var den som holdt på å få oss strandet i Washington DC. Vi tok nemlig buss fra New York til Washington DC også måtte vi ta tog hjem igjen fordi jeg klarte å bestille returbillett til feil tidspunkt på bussen... Sååå, buss først: det går buss fra New York til Washington DC (og hjem igjen) flere ganger om dagen og disse koster ikke mye i det hele tatt. Tror det var 35 dollar (ca. 200 kroner) for en vei og du kan bestille billett på internett før du skal reise. Med buss så tok det 4 timer å komme seg fra NY til DC. Tog: Jeg aner ikke hvor ofte det går tog mellom disse byene, men det er sikkert ett par ganger om dagen. Ettersom vi ikke fikk gjort så mye research på togtider og priser svarer jeg kun med tanke på hvordan det ble for oss, vi måtte nemlig bare hoppe på det siste toget som gikk om kvelden og betale det som sto. Togbilletten kostet oss MYE mer enn bussbilletten, tror det var rundt 150-200 dollar (rundt 1000 kroner) for en vei. Togturen tok bare 3 timer, det var jo bedre seter og generelt deiligere å kjøre tog enn det det var med buss. Allikevel var tog sykt overpriset synes jeg med tanke på hva vi betaler for tog i Norge. Bussene mellom disse byene holder i massevis og hvis du også vil besøke andre byer i nærheten av New York så går det slike billigbusser til Philadelphia, Baltimore og Washington DC osv. Så ta turen til Washintong, det er definitivt å anbefale!

Når dere dro inn til USA, kunne dere kjøpe med dere alkohol fra taxfreen i Norge f.eks selv om man er underårig (under 21 år) i USA? 

 Det vet jeg faktisk ikke fordi jeg gjorde det ikke. Jeg var selv 20 når jeg dro til New York, men ble 21 år etter 3 uker. Jeg kjøpte ikke noe på Gardermoen for å ta med meg over, men hvis jeg skal tenke logisk så vil jeg si at det ikke er lov. Altså, det er jo ikke noe problem å skulle kjøpe dette på taxfreen i Norge for her er du gammel nok, men når du kommer til USA og hvis de sjekker baggene dine etc. så vil du nok bli fratatt disse varene fordi du da ikke er gammel nok lengre. Enkelt som det. 

Var promotørene ålreite eller var det noe kluss? 

 De promotørene jeg ble kjent med og som jeg var med ut da vi skulle på byen var veldig greie. I New York finnes det jo mange hunde promotører så skal ikke si at alle er som de jeg hang mest med, men de fleste som jeg og jentene var med ut er jo blitt kompisene våre som vi kommer til å møte igjen de gangene vi reiser tilbake til NY igjen. Vi møtte jo stadig vekk nye promotører enten på gata eller at de sendte meldinger på facebook, noen er bare ekstremt slitsomme og "falske" og spørr bare om du vil være med ut fordi det er jobben deres og de vil tjene mest mulig penger. Man må kanskje se an promotørene etter ett par ganger for de kan vel alle virke innpåslitne og masete. Jeg og vennene mine var i alle fall heldige og hadde ikke så mange problemer med våre promotører. 

Hvor mye penger brukte du/dere på mat i måneden? Spiste dere mye ute? :)

 Oi, dette er et vanskelig spørsmål for helt ærlig så var jeg dårlig på å ha oversikten over dette. Men jeg vil tro at jeg brukte sånn ca. 3000-4000 kroner. Det er da inkludert sånne småting fra kiosker og lunsj på skolen til alt jeg kjøpte inn på matbutikkene. Mat i New York er ikke så mye billigere enn her hjemme i Norge synes jeg. Man kan selvfølgelig finne billigere alternativer, men det er da på større matbutikker med bedre utvalg og ikke alle de små matbutikkene som det er flest av. Vi spiste ikke ute så veldig ofte, men en gang i blandt. Også bestilte vi endel hjem på døra fordi det er så innmari lettvint og mange restauranter leverer gratis slik at du ikke betaler noe mer enn du hadde gjort i restauranten. Grubhub er den beste nettsiden for å finne restauranter som leverer. 

Var det lett å bli kjent med klassekamerater? 

 Ja. Jeg er jo utadvendt og ikke spesielt sjenert så jeg fant jo venner fort i tillegg til de jeg bodde med. Vi hadde jo slike "bli kjent dager" i starten så da ble man jo bedre kjent med de i klassen, men også de andre på skolen. Jeg reiste alene og det var veldig mange andre som også gjorde det og folk reiser jo ikke til New York eller andre steder for å sitte alene i leiligheten sin og bare være med seg selv. Så de fleste er i samme båt som deg og er åpne for å bli kjent med flere folk. (: 

Var skolen vanskelig? Hadde dere noen prøver/fremføringer i løpet av året? 

 Jeg vil ikke si at det var vanskelig, men man må jo gjøre det som kreves. Allikevel satt jeg ikke hver eneste dag med skolearbeid, hadde heller noen dager hvor jeg tok litt skippertak. Men det er slik jeg liker det. Angående prøver å fremføringer så var det veldig forskjellig fra fag til fag, men vi hadde ett par små fremføringer kun for klassen, mens vi hadde en stor fremføring av et prosjekt for alle som hadde dette faget. Det var heller ikke så mange prøver, vi hadde heller flere innleveringer.  

Var lærerne strenge og hadde dere lekser? 

 Jeg hadde 4 forskjellige fag og de var alle veldig forskjellige med tanke på lærere og måten de ville ha ting på. Vi hadde lærere som ga små lekser mellom hver time, og lærere som ikke ga lekser i det hele tatt. Jeg fikk ikke toppkarakterer i alle fagene, men jeg er jo fortsatt fornøyd med karakterene jeg fikk i forhold til hvor mye arbeid jeg la ned i det.  

Hvilke steder/ting anbefaler du man må få med seg når man er i New York? 

 Tenkte jeg skulle lage et eget innlegg med ting man bør gjøre når man er i New York hvor jeg er litt mer spesifikk og legger ved adressen, men jeg kan jo ramse opp en liten liste med det aller viktigste her. Gå over Brooklyn Bridge. Se utsikten fra Top of the Rock (Rockefeller Center) jeg anbefaler dette i stedet for Empire State Building på grunn av at det er mye mindre kø på Top of the Rock. Spise lunsj eller bare gå rundt i Central Park. Utforske område i Greenwich Village, der kan du også gå highlinen som er et gammelt togspor som er gjort om til en park over bakken. Ta turen helt sør på øya i Battery Park for å se solnedgangen, her går også båten over til Frihetsgudinnen. Du bør legge shoppingen din til Soho og områder som Spring st. og Prince st. som krysser med Broadway. Times Square selv om man blir litt sliten av det i lengden på grunn av at det er så mange mennesker der. Gå en kveldstur langs Hudson River. Besøk forskjellige museum. Se en musikal. Rett og slett så anbefaler jeg å bare gjør alt du kan komme på, for denne byen går aldri tom får nye ting å gjøre. 

Bakemesteren i huset

 • Skrevet 31.05.2014 klokka 14:55
 • Kategori: New York

Hei dere! I dag våknet jeg opp med en klump i magen. Jeg har nemlig drømt om New York i hele natt og våknet med en hjerne (og hjerte) som savnet byen, det hadde tikket inn flere snapshots på mobilen fra de som fortsatt er der og når jeg våkner går de for å legge seg. Derfor ender det alltid opp med en liten kort samtale på gruppesamtalen vi har på facebook før jeg starter dagen og de sovner. Meker at noen dager mest sannsynelig kommer til å bli verre enn andre, for det er bare noen sanger på radioen som minner meg slik om forskjellige hendelser i New York at hjertet dunker litt fortere eller at øynene fylles med bittesmå tårer.
Mitt andre hjem 

Allikevel blir dette en bra dag. Jeg elsker å stå på kjøkkenet og lage kaker, så pappa og jeg har vært en tur på senteret for å kjøpe inn litt ingredienser til kakene jeg skulle bake og litt tilbehør til maten i kveld. Vi har nemlig invitert masse slekt og venner til grillparty i hagen i kveld, så det kommer vel rundt 30 stk for å kose seg med grillmat, drikke og morsomme leker. Jeg elsker slike sammenkomster, og koser meg når andre folk har det bra. Det er fint vær så da skal man aldri klage. Har akkurat laget 2 stk marengsbunner som skal bli til pavlova kaker til gjestene, også lagde jeg 2 stk ostekaker i går som har blitt klare over natten. Godt med litt søtsaker ut over kvelden! Namm. 

Nå skal jeg finne ut av hva jeg skal ha på meg før jeg hopper i dusjen og gjør meg klar for kvelden. Håper alle har hatt en fin lørdag hittil og koser dere videre i kveld. Jeg skal være flink å ta bilder i kveld så oppdaterer jeg dere i morgen. 

Innholdsrike siste dager i New York

 • Skrevet 28.05.2014 klokka 19:58
 • Kategori: New York

Skrev dette innlegget i går, men hadde ikke internett på flyplassen så poster dette nå når jeg har kommet hjem.

Da var dagen kommet. Nå sitter jeg på flyplassen og er klar for avreise hjem igjen til Norge. Å si at jeg er klar er vel alt annet enn riktig, men alt er relativt. De siste 24 timer har gått med til mye gråting og mange fine latterkramper, det har vært mimring og tilbakeblikk på de fire siste månedene som har sust forbi. 

Den 24. mai flyttet Helene og jeg ut av leiligheten og flyttet inn til Ingrid, Maja, Mathilde og Amanda (+Divya) i Silver Towers, der sov jeg godt på gulvet, kun for å få være ett par dager til i verdens beste by sammen med verdens beste mennesker. Jeg har blitt kjent med så utrolig mange fine folk som jeg setter uendelig stor pris på. De har vært der for å gjøre oppholdet komplett og dere vet hvem dere er  

25. mai reiste vi på EDC festivalen ute på New Jersey, det var en helt fantastisk opplevelse og en verdig avslutning med hele crewet samlet, det var fantastisk å høre på Rudimental, Calvin Harris og Martin Garrix ++. Det var sol, sommer og herlig festivalstemning! Det var en drøm som vi fikk oppleve sammen, som vi hadde ventet på i en lang stund. Dagen etter reiste Divya hjem, og vi innså alle hvordan disse farvellene kom til å påvirke oss for hver dag som gikk nå, det var kjipt og trist og rett og slett ikke noe gøy. Jeg gleder meg allerede til å se igjen jentene, samlet i Oslo med Cranberryjuice og vodka i glasset.

På kvelden var det klart for min siste kveld ute på byen (på veldig lenge) med jentene. Vi reiste på PHD og Avenue, akkurat det samme som den første kvelden vi dro ut, akkurat det samme bordet på Avenue som vi hadde, der vi alle møttes for første gang uten og egentlig vite hva det skulle føre til. Jeg gråt flere ganger på phd og sammenhengende de siste 2 timene på Avenue. Hvem vil vel reise hjem fra verdens beste folk? Noen av de skal jeg ikke se igjen før jeg kommer tilbake igjen, mens andre ser jeg igjen i sommer. Da Avenue stengte dro vi på Artichoke for å spise pizza til nattmat (som har blitt en tradisjon her) før vi spontant bestemte oss for å gå opp hudson river. Vi startet på 16th st. Og gikk hele veien opp til 42nd st. På denne turen var det mange tårer, jeg kastet skoene mine i hudson river, og innså rett og slett at jeg kun hadde igjen noen timer i New York. 

Vi våknet klokken 12, fikset oss og spiste en sein frokost. Jeg sa hadet til de som betyr litt mer enn andre og dro hjem til jentene for å pakke ferdig. Klokken 18:00 tok vi heisen ned og fant en gul taxi. Tok et siste farvel og gråt noen bittersøte tårer fordi jeg virkelig ikke ville reise, men samtidig gledet meg til å komme hjem.

Så nå sitter jeg her, på flyplassen, klar for å reise hjem. Har akkurat spist en pizzaslice langt fra så god som den på artichoke, jeg har ladet opp telefonen slik at jeg skal høre på alle sangene som minner meg om New York i åtte timer. Denne flyturen blir kjip, men jeg vet at i enden så venter noe godt! 

Tusen takk til verdens mest fantastiske gjeng som jeg har bitt så glad i, tusen takk for alle stundene vi har delt og alt vi har opplevd sammen, tusen takk for at dere er dere og tusen takk for at jeg har fått bli kjent med dere! Dere er fantastiske   

#Clique #Homies #Crew #Thegang

 

En siste tur på skolen

 • Skrevet 24.05.2014 klokka 03:19
 • Kategori: New York

21:19

Våknet opp relativt tidlig i dag. Helene og jeg måtte nemlig til skolen for å sjekke om billettene mine til EDC hadde kommet og tømme skapene for bøker. Rart å skulle gå ruta vi alltid gikk til skolen en siste gang. Så jeg tok litt bilder av de fine gatene <3  Da vi kom dit var det ingen EDC billetter så jeg får se hvordan det går med det til søndag. Ordner seg gjør det sikkert. Da vi gikk hjem igjen kjøpte jeg meg en til koffert fordi jeg virkelig trengte det og så kom vi forbi et sånt marked, det var ganske lite, men koselig. Vi kjøpte med oss kyllingspyd, maiskolbe og fried oreos. Digg lunsj skal jeg si dere. Men fy søren så utrolig turist jeg så ut da vi gikk der, med en koffert i hånda og kameraet rundt halsen. Godt Helene så litt mer rutinert ut da. Haha! 


Da vi kom hjem spiste vi, satte på triste sanger og begynte pakkingen. Virkelig ikke noe å smile av, men vi gjorde det koselig på vår måte. Så nå er det meste pakkert ned i koffertene, tror det alikevel blir overvekt og litt til for de er ikke akkurat lette. Nå skal vi fikse oss for kvelden og reise ut med jentene fra Silver Towers, i morgen blir vi alle sammen roomies for da flytter nemlig Helene og jeg inn hos dem di siste dagene. Så var det bare 2 igjen

 • Skrevet 23.05.2014 klokka 00:28
 • Kategori: New York

18:28

Nå sitter Helene og jeg i leiligheten, det er stille og veldig rart - Kristine og Liv Oda har nemlig reist hjem. De to fine jentene som jeg har delt leilighet med de siste fire månedene har reist fra oss. Det var veldig rart å si hadet til hverandre i stad for de gleder seg jo selvfølgelig til å komme hjem til alle vennene sine, men så er det jo også veldig trist. Innser bare at det nærmer seg min avreise dag også nå.  

Kristine, meg, Liv Oda og Helene  

Vi bar ned hauger av kofferter til bilen de hadde bestilt og sto utenfor en siste gang før de måtte sette seg i bilen og vinke farvel. Tenk at man har delt hverdagen med så fine folk og nå er det over. Det har vært fire fine måneder og disse jentene har vært med på å gjøre mitt opphold her så bra! Så glad i dere jenter. 

 

Nå er det bare å begynne pakkingen for min del også, må kjøpe meg en koffert til før jeg skal hjem for det trengs virkelig. Rydde ut av leiligheten og si hadet til Elizabeth Street. Men ikke helt enda, det er fortsatt noen dager igjen, heldigvis 

En sykkeltur rundt i byen

 • Skrevet 22.05.2014 klokka 01:36
 • Kategori: New York

19:36

I går gikk Helene og jeg ned til skolen i håp om at EDC billettene mine hadde kommet i posten, men det hadde de ikke, så jeg håper de kommer før helgen. For på søndag skal nemlig Mathilde, Divya, Ingrid, Maja, Helene og jeg på EDC som er en festival i New Jersey. Gleder meg masse!  Så vi gikk hjem igjen, hentet tingene våre og dro opp på Astor Place fordi jeg skulle fikse neglene mine. Satt der nesten i 2 timer, så det var godt når jeg var ferdig og kunne gå å spise. Ble i alle fall veldig fornøyd med neglene, det er gøy med noe nytt. 

Søt gatekunst i Little Italy

Etter at vi hadde spist fant Helene og jeg en plass hvor vi kunne leie citibikes, de er overalt her i byen og det er veldig greit å kunne benytte seg av. Vi skulle nemlig sykle opp til Silvertowers som ligger på 42nd street så det var en lang sykkeltur. Litt skummelt i starten med tanke på all trafikken og tutingen og gale sjåfører, men nesten alle gatene er enveiskjørte så det gikk bare bedre og bedre etterhvert. Vi stoppet ved Carrie´s steps fra Sex and The City og koste oss med å sykle rundt i Greenwich Village og alle de fine nabolagene! En dag skal jeg bo der 

Fine Helene 

Det er veldig koseligå være litt turist i egen by nå før jeg skal reise hjem, mye vi skal gjøre og se før avreise så dagene går i ett. I kveld blir det "innekveld", Kristine og Liv ODa reiser nemlig hjem til  Norge i morgen så vi skal alle sammen se på kino klokken 11 i kveld og kose oss i leiligheten den siste kvelden sammen her i Elizabeth st. 

Jeg trodde aldri at det skulle bli så vanskelig

 • Skrevet 21.05.2014 klokka 22:59
 • Kategori: New York

16:59

Da har den siste uken (på en lang stund) i New York kommet og jeg kan si med hånden på hjerte at jeg allerede gruer meg til den siste dagen her, dagen jeg skal si hade til alle sammen, dagen jeg skal gå i gatene her for siste gang på veldig veldig lenge. Jeg gleder meg selvfølgelig til å komme hjem og se igjen alle sammen, men det er utrolig trist å skulle tenke på at jeg ikke vet når jeg kommer tilbake hit. Tilbake til mitt andre hjem. Tilbake til verdens beste by!

I dag er den siste onsdagen, i morgen er den siste torsdagen og sånn går det, alt jeg gjør disse dagene kan være at jeg gjør for siste gang, ser for siste gang eller opplever for siste gang på veldig veldig lenge. Jentene og jeg reiser ut nesten hver kveld nå, og hver kveld innser vi en etter en at vi snart skal hjem. Vi står med tårer i øynene, skåler for fine minner og priser oss lykkelige over at vi har blitt kjent med hverandre og hatt de beste fire måneder sammen. Det føles ut som om det var i går at vi kom hit, men alikevel føles ut som om vi har kjent hverandre hele livet. Denne gjengen, denne byen og disse månedene er ting jeg aldri vil glemme! 

Jeg tenkte alltid at jeg kom til å like meg i denne byen, fire måneder i New York skulle bli bra, det skulle bli gøy også skulle jeg komme hjem. Lett som bare det. Men i løpet av disse fire månedene har jeg falt pladask, jeg har blitt forelsket i den fineste byen i hele verden. Det er har vært latter, tårer, glede og spenning. Det har vært fire fanstiske måneder og det er akkurat det som kommer til å gjøre det så vanskelig å reise hjem neste tirsdag. New York er blitt mitt andre hjem, og jeg er heldig som har fått lov til å være her disse fire månedene. Heldige meg 

En liten oppsummering

 • Skrevet 19.05.2014 klokka 18:57
 • Kategori: New York

12:57

Da var eksamenstiden endelig over og vel så det. På fredag hadde vi vår siste eksamen og jeg kan nesten ikke beskrive hvor utrolig digg det var å levere inn de siste sidene med svar. HIMMELEN! På kvelden samlet alle sammen seg for en bedre middag med hele skolen på Harvard club! Det var kjempekoselig, god mat og bare fint å se alle sammen samlet. Noen var det siste gangen man kom til å se før hjemreise så jeg benyttet sjansen til å si hadet til alle de fine jeg har blitt kjent med. Etter middagen reise vi videre ut på byen for å feire at vi var ferdig! (: 

På grunn av at kameraet mitt ligger hos noen venninner på Silver Towers siden fredagen så har jeg ikke så mange bilder å legge ut, men legger ut de som er tatt med mobilen.

Graduation Party på Harvard Club 

Så våknet vi opp på 17. mai morgningen, litt slitne, men klare for å gjøre en innsats. Helene, Liv Oda og jeg skulle nemlig stå i bod og selge vafler, boller og brus til alle nordmennen som kom for å feire ved sjømannskirka. Det var utrolig koselig å se så mange festkledde folk i bunad og kjoler. Delillos spilte konsert og det var fint vær. Da vi var ferdig i 3 tiden reiste Helene og jeg hjem for å skifte litt før vi skulle videre til enn venn her i New York som hadde brunsj oppe på rooftopen sin. Herlig utsikt, mange mennesker vi ikke kjente, men veldig hyggelig alikevel. Så gikk turen videre til PHD rooftop, og ente kvelden på Marquee. Det ble en realtivt tidlig kveld ettersom vi var så slitne etter dagens arbeid og stress. Rart å feire 17. mai i utlande uten bunaden på og barnetog, men vi gjorde det beste ut av det på New York måten og koste oss. 

Gjengen 

I går sov vi til vi våknet, deilig å endelig slippe å ha noe man må rekke eller opp til. Nå de siste dagene skal jeg bare nyte livet her i New York, gjøre mest mulig på kortest mulig tid. Som mamma alltid sier; sove kan man gjøre når man blir gammel. Hehe. Vi reiste i alle fall ut i går også på PHD hvor man kan se utsikten over manhatten, det er mitt yndlings utested her i New York fordi det er helt fantastisk fint der oppe! Ved midnatt møtte jeg Marie og Ingrid på en type bowlingclub hvor vi var med noen promotører. Mat og drikke og herlig selskap, dette skal jeg nyte helt til ferden går hjem igjen. 

Utsikten fra PHD 

All I do is win

 • Skrevet 09.05.2014 klokka 22:16
 • Kategori: New York

16:16

Hadde eksamen i Fashion Management i dag så nå er 2 av 5 eksamener gjennomført, så håper at de tre neste er like greie. Vet ikke helt hvordan det gikk i dag, men jeg skrev så mange sider som var forventet og svarte på alle oppgavene så da tror jeg at det skal holde for å stå i allefall. 

Denne helgen står det øving til Marketing eksamen på timeplanen og bursdagsfeiring av Divya i morgen kveld. Viktig å ha noen sosiale kvelder sammen, også i denne hektiske perioden, for det er ikke lenge til vi skal hjem så dagene må nytes selv om det er eksamenstid. Det betyr bare at jeg må være veldig effektiv og flink de timene jeg er våken, og det skal jeg klare. 

Sååå glad for at jeg er ferdig med enda en eksamen. 

Håper alle har noen fine planer for helgen, enten det er med venner, kjæreste eller familien. Kos dere masse og nyt at sommeren er rett rundt hjørnet! Snart venter late dager i solen, med jordbær og deilig sommermat.  Jeg gleder meg i alle fall til å komme hjem til grillsesongen og kunne sitte ute på verandaen til langt på natt. Deilig norsk sommer! 

Et avbrekk fra all lesingen

 • Skrevet 08.05.2014 klokka 01:51
 • Kategori: New York

19:51

I denne eksamens perioden er det ikke like lett å få tid til å blogge, og i hvertfall ikke om noe som er veldig interessant eller nytt. For dagen går for det meste i det samme nå, men jeg kan jo ikke sitte inne i leiligheten å lese 24/7 heller. Vi får se hva det blir til og hvor mange oppdateringer det blir, det skal i alle fall ikke bli helt stille fra meg. 

I går hadde jeg muntlig eksamen i Business English og fikk A, jeg må skryte mens jeg kan for tror ikke at de skriftelige kommer til å gå like bra. Så lenge jeg står skal jeg være fornøyd! Etter at jeg var ferdig med fremføringen dro jeg hjem og spiste lunsj før jeg tok turen opp i Central Park for meg selv bare for å gå rundt og se på folk, og klarne hode før den tunge perioden med lesing inne i leiligheten skulle komme. Var ute helt til klokken var 7 før jeg vendte snuten hjem. Spiste middag og så på filmen "The Awkward Moment" med Zac Efron i en av hovedrollene. Filmen er nemlig spilt inn i nabolaget vårt så vi kunne kjenne igjen mange av stedene som vi så på filmen. 

Nå sitter jeg og helene i hver vår seng, leser, pugger og stresser. Eksamen er verken bra for hode eller sjelen for jeg blir så stressa, så nå har vi akkurat bestilt oss Fried Oreos på døra som en liten belønning for den gode innatsen vi har lagt ned i dag!

FLINKE VI 

Mondays in the city

 • Skrevet 05.05.2014 klokka 21:16
 • Kategori: New York

15:16

Hei og hopp! For en deilig mandag det er, sola skinner og folk rusler rundt i gatene med et smil om munnen. Bestemte meg for å spise den seine frokosten min ute på branntrappa i dag og her skal jeg sitte og lese til eksamen helt til sola går ned i kveld. Håper alle har hatt en strålende helg og nyter den første dagen i uken like mye som meg. Piker, vin og sang

 • Skrevet 04.05.2014 klokka 20:17
 • Kategori: New York

14:17

På fredag var det noen av jentene på skolen som arrangerte college party på takterassen deres, med musikk, røde kopper og beerpong festet vi frem til midnatt før vi tok turen videre til Avanue for å avslutte kvelden. Jeg hadde hatt på meg Yankees hettegenser, caps og converse på college festen og hadde ikke med meg noe annet som jeg kunne skifte til. Så det endte med en grå enkel t-skjorte, bukse og converse på utestedet, det er ikke så forferdelig det, men fy søren så uvandt det var etter å ha gått i kun høye hæler de siste 3 månedene. Trodde nesten ikke vi skulle komme inn først, men vakta var snill og kompis som alltid så da gikk det fint. 

I går bestemte vi oss for å møtes i Central Park for å slappe av i sola og kose oss med deilig frukt og godt selskap. Var veldig deilig den første timen når sola virkelig varmet, men så kom det en bunsj med mørke skyer som gjorde at det ble endel kaldere med en gang. Helene og jeg eier ikke kropsvarme så vi satt jo der med ståpels og fryste, mens noen av de andre jentene nesten ikke merket forskjell. Det er noen som har det! Så etter å ha ligget sammenrullet som en burito i pledd i noen minutter fant isfolket ut at vi skulle vende snuten hjem igjen. Håper at solen titter frem litt lengre neste gang vi tar turen opp i drømmeparken. 

Mathilde, Ingrid, Maja, Helene, Liv Oda, Kristine og Andrea 

Da Helene og jeg kom hjem løp vi rundt i leiligheten som to superhelter uten kapper for å rekke å fikse oss til brunsj / middag med noen andre jenter og promotører. Hvem sier vel ikke nei takk til gratis mat? Der vi spiste var forskjellige folk invitert inn til å se på et hesteløp, så mange gikk rundt i store hatter, og hadde veddet på sin favoritt. Jeg holdt mannen med den gule drakta med lilla hjerte på som favoritt, og han ledet lenge skal jeg si dere. Skulle aldri tro at hesteløp skulle være så interssant. Han havnet dessverre på 7. plass, mens jeg mest sannsynelig havnet på snaphistorien til de fleste rundt bordet. Tror vi må ha sett super engasjert ut, og det var jo så morsomt!

Etterpå dro vi videre til PHD dream hotel hvor vi møtte Maja og Ingrid og avsluttet kvelden på 1oak. Hele kvelden var en sukksess og en god avslutning på uka, for nå står det 2 uker på planen med lite sosialisering og mye lesing til eksamen i stedet. Ønsk meg lykke til for det trenger jeg virkelig! 

Blomster, sol og varme dager

 • Skrevet 02.05.2014 klokka 00:58
 • Kategori: New York

18:58

Plutselig var det mai og kun noen uker igjen til jeg skal vende snuten hjem igjen! Veldig skummelt og tenke på hvor fort tiden har gått siden jeg innså at jeg hadde bodd her i 1 måned, til nå hvor jeg kun har 1 måned igjen. Jeg gleder meg til å se igjen alle sammen hjemme, men jeg gruer meg mest til å si hadet til denne byen og de fantastiske menneskene jeg har blitt kjent med her. La de neste 4 ukene gå kjempesakte slik at jeg rekker å gjøre alt jeg ønsker. 

Ikke bare skal jeg gjøre alt jeg har lyst til, som å henge med venner i Central Park eller shoppe til det ikke er igjen en dollar i lommerboka. For jeg går tross alt på skole her og hver vår betyr eksamenstid... Intet unntak selv om man lever et fantastisk liv i New York. Vi hadde faktisk den siste ordentlige skoledagen i dag, så på de 2 neste ukene skal jeg ha 5 eksamener og etter det er det over. Krysser fingrene for at jeg plutselig har fått klisterhjerne for jeg vil ikke må sitte inne å lese dag ut og dag inn når hele verden passerer rett utenfor døra. 

Jeg skal tilbringe nesten hele mai i New York og jeg håper den bringer med seg mange fantastiske dager som jeg kan huske til jeg blir minst 90. Skulle ønske at dette eventyret aldri tok slutt!

Vanja Enger

Jeg heter Vanja Enger, er 22 år og kommer fra Trysil. Jeg bor for tiden i Oslo og blogger om hverdagen min, med et hint av mote og interiør. Instagram - vanjaenger


KONTAKT
vanjaenger@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits