Vanja Enger

Spending the last day of 2014 in New York.

 • Skrevet 31.12.2014 klokka 23:25
 • Kategori: New York

Den siste dagen i 2014 er her og jeg er så takknemlig for alt som skjedde dette året og som jeg har vært så heldig å få oppleve. Å starte 2014 med å flytte til New York i januar var bare helt fantastisk og noe jeg virkelig ikke hadde trodd at jeg skulle tørre å gjøre for bare noen år tilbake. Jeg hadde fire helt uforglemmelige måneder i den byen og jeg lærte så utrolig mye om både meg selv og om livet! Jeg møtte venner jeg skal ha resten av livet og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten de den dag i dag!

Da jeg kom hjem til Trysil igjen var det nydelig sommer og jeg koste meg masse med venner og familie som jeg ikke hadde sett på lenge. Jeg jobbet nesten hele sommeren, men fikk en ferietur i Bodø i en uke og når jeg kom hjem var det bare å pakke sakene på nytt for å igjen flytte på meg, men denne gangen til Oslo. 

Det siste halvåret har vært supert, med studier, nye venner og gamle venner. Jeg koser meg så og si hver eneste dag med alt jeg gjør og det er en så fantastisk følelse! I tillegg har jeg fått meg jobb og kan igjen begynne å unne meg det lille ekstra hver månede og kanskje spare opp til nye turer rundt om i verden (: 

Og nå sitter jeg her i New York igjen, i verdens flotteste by og skal feire kelden sammen med noen fantastiske venner. Det å skulle avslutte 2014 her er noe jeg setter utrolig stor pris på og jeg skal virkelig nyte hvert eneste sekund denne kvelden har å by på. Times Square hadde allerede begynt å bli fylt opp med mennesker rundt klokken 12 i dag, så det ble bare en liten tur innom der før vi gikk videre rundt i byen. Amerikanere og nyttår altså. hihi! Så nå kan 2015 bare komme, for jeg er klar og gleder meg stort til at det som kommer til å skje det neste året!

HAPPY NEW YEAR  

Breakfast at Cafe Gitane

 • Skrevet 30.12.2014 klokka 03:17
 • Kategori: New York

Livet i New York er fantastisk, hver dag er en drøm og jeg elsker å være her! I går dro vi på brunch i noen timer, før vi slappet av retsen av kvelden. Gikk litt rundt i gatene og mimret før vi tok kvelden. Det er helt utrolig hvor koselig det er å bare gå rundt i disse gatene, blir aldri lei.

I dag startet vi dagen med frokost på Cafe Gitane i Soho, som kun ligger noen steinkast fra der jeg bodde i vår. Superkoselig atmosfære og maten en kjempegod, det ble avocado toast som er en klassiker når man er her i byen. Etterpå dro jeg for å fikse neglene mine på det samme stedet hvor jeg fikset de i mai, og utrolig nok husket de at Helene og jeg hadde vært der for over 6 måneder siden... hahha! De  har en hukommelse jeg aldri kommer til å få!  

Ble selvfølgelig litt shopping i dag også, og jeg fikk endelig kjøpt buksen jeg har ønsket meg fra Aritzia pluss litt mer. Hihi. Nå skal jeg fikse meg før vi tar turen ut med noen venner. Perfekt avslutning på dagen! 

New York

 • Skrevet 28.12.2014 klokka 01:39
 • Kategori: New York

Nå er klokka snart 7 i New York og jeg har alt rukket å bruke litt penger på klær og sko... Wups, sånn er det å være jente i denne byen med alle fristelser! Da vi kom til leiligheten i går var vi dødslitne, men det var rett ut for å spise middag for så å dra ut på byen, slitne jenter i morges, men det gikk fint (:

Vi dro ned til Soho i dag for å shoppe og det var utrolig koselig å gå i gatene igjen, man har liksom ikke glemt noen ting og man føler på en måte at man går rundt i en drøm. Jeg sa det til jentene i går at det er skikkelig uvirkelig og litt rart å være tilbake for ingenting har forandret seg og det er som å reise i tid. Det er sånn ca. +11 grader her og der kjennes ut som vår i lufta, akkurat sik det var når vi dro hjem i mai. Følelsen av å være tilbake kan nesten ikke beskrives. 

Vi gikk til Rockefeller center for å se på det store juletreet, og fy søren så mye folk som var ute å gikk der... Nesten umulig å komme frem, men nå har vi i alle fall tatt turen opp dit (:
Nå skal jeg slappe av litt i leiligheten før vi skal spise middag på Delicatessen, namnam. Wiiiii. Det er så fint å være tilbake i den fantastiske byen her!

Tilbake til mitt andre hjem

 • Skrevet 25.12.2014 klokka 23:10
 • Kategori: New York

Nå håper jeg at alle har hatt en super julefeiring med familien sin og kost dere masse. Jeg har i alle fall kost meg ihjel de siste dagene og prøvd å fått sett igjen så mange som mulig mens jeg er hjemme. For i morgen tidlig reiser jeg jo tilbake til New York for å feire nyttårsaften der og jeg gleder meg som en liten unge! Det er så rart å ikke skulle være her i romjula, men jeg har jo mange andre år å ta av i fremtiden, så jeg gleder meg heller veldig til å komme tilbake til mitt andre hjem. 

Reisenervene sniker seg innpå og jeg er snart ferdig med å pakke alt jeg skal ha med meg, skal jo shoppe endel også så jeg lar kofferten kun bli halvfull nå. Skal stå opp 5 i morgen tidlig for å rekke ned til Gardermoen i tide, så må jo snart legge meg. Og selv om jeg ikke gleder meg for fælt til å fly, så skal jeg jo møte Maja og Ingrid slik at vi skal fly sammen til New York, så kommer Helene opp fra Washington etter noen dager. Det skal blir så koselig og gøy å se igjen både jentene og alle andre vi kjenner i New York når vi kommer frem. 

Jeg skal prøve å holde dere oppdatert med litt bilder mens jeg er der borte, men hvis det ikke blir så mye her på bloggen så oppdaterer jeg mer på Instagram hvor jeg heter vanjaenger. Blogges.

Julebord med jentene

 • Skrevet 21.12.2014 klokka 22:49
 • Kategori: Blogg

Først nå har jeg tid for å sitte ned å skrive på dette tastaturet igjen. Helt siden jeg kom hjem har det gått i ett og jeg har nesten ikke vært hjemme. Hele lørdagen gikk med til å handle inn de siste gavene i Elverum og besøke venner, før jeg dro rett til Ida for å fikse meg for julebord på kvelden sammen med jentegjengen i Trysil. Vi var hele 17 stykk som hadde fått til å komme i går kveld og det manglet kun ett par av jentene for at vi skulle være komplett.  Det ble middag, beerpong og masse skravling, sånn bli det jo når man skal oppdatere hverandre på alt som har skjedd siden sist vi traff hverandre. Jeg fikk ikke tatt så veldig mange bilder, men kan dele de få jeg har på mobilen. 

Er ikke det her en fin gjeng så vet ikke jeg 

It´s beginning to look a lot like christmas

 • Skrevet 18.12.2014 klokka 16:04
 • Kategori: Blogg

Tok meg en tur ned til sentrum for å kjøpe inn de siste julegavene, og jeg ble så sykt glad da jeg kom ut - det har nemlig kommet en del snø i løpet av natten og det er så fint og julete! Da er det ekstra koselig å gå rundt i Karl Johan for å lete etter julegaver skal jeg si dere (: 

Nå gjenstår det bare å vaske rommet, pakke ferdig kofferten som både må inneholde det jeg skal ha hjemme og i New York, det er kun 8 dager til jeg reiser og det skal bli så bra! Også skal jeg kose meg med en julefilm på tven i kveld før det blir jobb og hjemreise i morgen. Ønsker alle en fortsatt fin dag.

Er du ferdig med å handle inn julegavene?

Juleforberedelser

 • Skrevet 17.12.2014 klokka 23:42
 • Kategori: Blogg

Nå er det kun 7 dager igjen til jul, og om 2 dager sitter jeg hjemme i stua i Trysil og kan nyte dagene med familie og venner, se ut på den kritthvite snøen, spise frokoster som faktisk inneholder noe annet enn kun brødskive med leverpostein, også skal jeg kose meg med å pakke inn alle pakkene! Jeg virkelig elsker å gi gaver, og jeg koser meg med å lage gavene selv og innpakningen. Når jeg kjøper ting i butikken er det uaktuelt at de skal pakke inn gaven for meg, det er virkelig noe jeg kan bruke flere dager på å gjøre fordi jeg liker å legge litt ekstra ned i arbeidet med det! 

Derfor bugner nå leiligheten av glitter, perler, papir, lim, sakser, tråd for her skal det ikke stå på kreativiteten! Også synes jeg det er greit å slippe å gjøre alt hjemme de siste dagene før juleaften, for stress før jul er bare slitsomt. Jul skal være koselig og da må man bare gjøre de tingene man har lyst til å gjøre, mens man koser seg med julemusikki bakgrunn (:

Blogges mer i morgen

Fashionwants

 • Skrevet 11.12.2014 klokka 12:35
 • Kategori: Mote

Er det en ting jeg skal lete etter i New York så er det fine, gode bukser med vide bein. Jeg synes det er ser veldig bra ut samtidig som det er super deilig å ha på seg! Jeg vil finne en som er litt grov i stoffet som er pefekt for vinteren, også vil jeg finne en lys en som jeg kan bruke til våren. Det ser så ellegant ut, men allikevel så ser det ikke for stivt ut, og det liker jeg godt. 

Hva synes du om buksene?

Onsdagslykke

 • Skrevet 10.12.2014 klokka 22:39
 • Kategori: Blogg

Hei og hopp! Nå nærmer det seg jul, og jeg har ferie, men blir allikevel i Oslo en liten stund til ettersom jeg skal jobbe og tjene litt penger før en fantastisk juleferie hjemme i Trysil og tur til New York. Det er så deilig å ha tid til å kunne trene igjen, se på tv uten å føle at du heller skulle gjort noe annet og bare slappe av med god samvittighet. I dag dro jeg på Vulkan for å trene litt før jeg skulle på jobb, jeg er av typen som ikke synes tanken på trening er særlig morsom, men når man først kommer i gang er det jo veldig gøy og dét er jo det viktigste. 

Nå skal jeg kose meg med en episode av New Girl før det blir kvelden og en god natt med søvn. Håper alle har hatt en super onsdag, så blir det sikkert en finfin torsdag i morgen.

Blogges 

Hjemmelagde pikekyss

 • Skrevet 05.12.2014 klokka 23:14
 • Kategori: Hverdag

Her om dagen lagde jeg pikekyss som vi i leilgiheten kan kose oss med i adventstida. De ble perfekte hvis jeg kan få si det selv og jeg tenkte å dele oppskriften og fremgangsmåten med dere. Jeg elsker å bake, pynte kaker og generelt kose meg med å lage mat, det beste er jo å spise det etterpå. Hihi!

Du trenger ikke så mange forskjellige ingredienser for a lage små søte pikekyss (marengs). Jeg fant min oppskrift på denne bloggen og de er veldig gode! Jeg halverte oppskriften denne gangen ettersom vi rett og slett ikke hadde nok brett. Derfor ble det.

4 egg

1 cup sukker

noen dråper med vaniljeessens

 noen dråper med fargeessens

Først blander du egg, sukker og vaniljeessensen i en glassbolle og tar det over et vannbad. Dette visper du sammen til alt av sukkeret har smeltet. Løft bollen vekk fra vannbadet og hell røren opp i bollen til kjøkkenmaskinen og rør om. Røren skal bli fast og minne om smelta marshmallows, da er den perfekt (:  namm.  Hvis du vil, tilsetter du farge helt til slutt.

Lag små fine durter på bakepapiret og sett de i ovnen på 80 grader i la de stå i ca. 1 time og 30 minutter. Tiden vil jo variere ut i fra hvor små eller store du lager pikekyssene. 

Lykke til 

My roomies black dress

 • Skrevet 05.12.2014 klokka 00:22
 • Kategori: Outfit

Endelig kunne jeg sove lenge om morgenen, og det er det deiligste jeg vet. Våknet egentlig ganske uthvilt og det er virkelig ikke hver dag, men jeg skulle jobbe i dag så måtte opp å hoppe etterhvert (: Jeg brukte en evighet på å fikse håret i dag ettersom jeg fant ut at jeg hadde litt god tid før jobb, men så ble det jo stress allikevel ettersom det tok litt tid. Haha! Jeg ble fornøyd i allefall så da var det vel verdt stresset. Jenter og prioriterienger altså... 

Etter jobb dro jeg til ei i klasse hvor noen av jentene skulle samles for å bake pepperkaker. Det var så stemning med baking, gløgg og julemusikk i bakgrunn. Disse dagene i desember er så utrolig fine, og jeg smiler litt mer for hver dag som går og jeg vet at juleferien nærmer seg med venner og familie. 

Forandring fryder

 • Skrevet 03.12.2014 klokka 17:49
 • Kategori: Blogg

Åååå, jul med din glede sier nå jeg! Jeg er tilbake på bloggen, eksamen er over, det er rett og slett bare fryd å vite at jeg snart har juleferie - under 1 uke igjen på skolen. Leiligheten har blitt pyntet med adventslys og pakkekalender, og jeg har gjort noen små endringer på rommet mitt. Jeg må bare gjøre om litt nå og da sånn at jeg ikke går lei! 

Ettersom det blir litt mer fritid fremover kommer jeg til å fokusere mer på bloggen, så håper jeg alle har hatt det fint i mellomtiden mens jeg har vært borte. Kom gjerne med ønsker om det er noe spesielt dere vil at jeg skal blogge om (: 

Vi blogges 

Vanja Enger

Jeg heter Vanja Enger, er 22 år og kommer fra Trysil. Bor for tiden i Oslo og blogger om hverdagen min, med et hint av mote og interiør. Instagram - vanjaenger


KONTAKT
vanjaenger@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits