Vanja Enger

Get the look - Hanneli Mustaparta

 • Skrevet 30.09.2015 klokka 20:54
 • Kategori: Blogg

Genser    -     Solbriller      -     Snekkerbukse      -     Heels      -     Veske

 

Bukse     -     Høyhalset genser      -     Topp      -     Heels      -     Veske      -     Solbriller


Topp     -     Veske      -     Bukse     -     Heels

 

Jeg husker jeg først oppdaget Hanneli gjennom en artikkel i et motemagasin. Og etter det ble det til at jeg begynte å følge henne på instagram, hannelim, og videre har jeg fulgt med på alt det hun gjør og er så heldig å får oppleve. Hun er så utrolig kul og jeg synes stilen hennes er veldig ren og enkel, men med en liten edge som gjør at hun skiller seg ut. Jeg elsker at hun tørr å kle seg i litt farger, men samtidig får det til å se rolig ut, det er liksom ingenting som skriker. I tillegg er hun slående vakker og jeg får en følelse av at hun er så utrolig hyggelig og søt. 

Hva synes du om Hanneli sin klesstil?

 

On my way out

 • Skrevet 28.09.2015 klokka 13:24
 • Kategori: Blogg- simply black and white - 

Mandagene mine er som regel ganske komfortable. Jeg har ikke undervisning før halv tre på ettermiddagen, så da rekker jeg å få gjort ganske mye hvis jeg er effektiv og flink. En god frokost er spist, en klesmaskin er satt på og jeg har ryddet litt slik at leiligheten er fresh til en ny uke. I tillegg er det sol ute, så nå gleder jeg meg til å ta på meg solbrillene og tusle ned til bussen før skolen starter. Høstdager som dette er fantastiske ♥

 

Monday inspiration

 • Skrevet 28.09.2015 klokka 10:08
 • Kategori: Blogg

 

- I wanna travel the world -

Følelsen av å våkne opp i en hotellseng og vite at du har hele dagen foran deg, til gjøre akkurat det du har lyst til å gjøre, er uerstattelig. Utforske hver krik og krok på et nytt sted, nyte en kaffekopp på en av kaféene langs den travle gaten mens du ser på menneskene suse forbi på vei til jobb, eller bare la øynene vile på alle de nydelige bygningene du er omringet av. 

Uansett om du reiser tilbake til en by du har vært i før, eller en helt ny by for å finne ut av hva den har å tilby så er reisen alltid verdt det. Å oppleve nye kulturer, møte nye mennesker og spise litt annerledes mat er mye av grunnen til at jeg vil ut å reise mer, men også følelsen av frihet, lykke og det å kunne gjøre som man ønsker er med på at jeg alltid vil ut å se mer. Man henter så utrolig mye inspirasjon når man er ute på tur, og ettersom jeg ikke har planlagt noen i nærmeste fremtid er det fint å kunne gå inn på pinterest å drømme seg bort i noen minutter.

Håper dere får en fin mandag ♥

 

Lazy sundays

 • Skrevet 27.09.2015 klokka 15:19
 • Kategori: Blogg

- Where I'll be spending my sunday -

Hei alle fine ♥ 

Håper dere har hatt en finfin uke! For min del har det vært masse å gjøre, det er mye som skjer på skolen for tiden i tillegg til at jeg har jobbet litt. Men det betyr jo bare at det har vært en innholdsrik og hektisk uke, egentlig slik jeg liker den. Men da er det så utrolig digg med søndager hvor man kan lade opp igjen batteriene. Med sein frokost, litt serietitting og oppdateringen på andre blogger blir dette en perfekt søndag. 

 

Working spot

 • Skrevet 16.09.2015 klokka 19:56
 • Kategori: Blogg

 

- The place I can focus and do my best -

 Kom nettopp løpene inn fra øsene regnvær. Var på lanseringen av veskekolleksjonen til Caroline Berg Eriksen by ADAX hos Steen og Strøm. Maja ble med meg så det var koselig å se igjen henne også ♥ I tillegg fikk vi goodiebags i døra pluss at vi fikk ta bilder sammen med Caroline. Jeg synes hun virker så utrolig søt og hyggelig, til tross for hva alle skal mene om henne. 

Men nå må jeg fokusere på skolearbeid resten av kvelden, litt lesing og oppgaver som må gjøres før jeg kan slappe helt av. Men når det er høstvær ute tenner jeg litt stearinlys inne og koser meg med leksene, så godt det lar seg gjøre. Man må prøve å gjøre det beste ut av hver situasjon. Ha en fin kveld alle sammen ♥

 

Ready for fall

 • Skrevet 15.09.2015 klokka 15:12
 • Kategori: Blogg

 

- Red nails for fall -

Når jeg er forkjølet trenger jeg å pynte meg litt ekstra slik at jeg får energi til å gjøre det som trengs. Verden står jo ikke stille selv om det hadde vært godt i noen dager. Så denne uka blir det røde negler på meg. Tenker det passer fint å få inn litt farger nå som det begynner å bli gråere ute. 

Og appropos gråvær, i går måtte jeg ty til ullgenser og skjerf på vei til skolen. Men selvfølgelig når jeg reiste hjem igjen så ble det litt for varmt. Det er ikke rart at man fort blir forkjølet når tempraturene svinger sånn. Så nå sitter jeg bare å venter på at det skal bli skikkelig høst. At gradestokken kan nærme seg null slik at jeg kan få kle meg i de chunky og varme ullgensere som ligger bakerst i klesskapet hver dag. Jeg gleder meg rett og slett til å ta frem vinterjakkene og tulle meg inn i skjerf på morgningen. Er det flere som gleder seg til det samme?

Ha en fin dag videre cutiepies ♥

New York Guide - Where to eat

 • Skrevet 14.09.2015 klokka 19:07
 • Kategori: Blogg

 Hei og hopp ♥

Fremover nå så tenkte jeg å ha en liten guide med forskjellige temaer som skal gi deg noen tips før en eventuell tur til New York. Alt fra hvor man bør dra ut med venninne til de beste stedene å shoppe. Jeg begynner med en liten guide på hvor man bør spise når man er i New York.

Det finnes et hav av restauranter og det er ikke alltid like lett å velge seg ut noen når man står der for første gang. Et utgangspunkt du kan ha er å se på bokstavene som gjerne står i vinduet til restauranten. Disse går fra A til E og sier noe om hvordan restauranten er rangert fra tilsynet som sjekker hygiene, rettene osv. A er best, så du vil kanskje holde deg unna de som er en C, D og E. De fleste er en A eller B så du har fortsatt mange og velge mellom. 

Så her kommer en liste over noen av mine favoritter fra da jeg bodde der, i tillegg til noen som man kanskje bare MÅ besøke for å kunne legge ut et bilde på instagram og si til hele verden at du også har vært der.

 

The Butcher's Daughter

244 Mulberry Street

Denne ligger nesten vegg i vegg med der jeg bodde i New York og er verdt et besøk. Det ble aldri til at vi spiste der så mange gangene, men da vi spiste der så var maten digg og juicene diggere. Ettersom de ikke serverer noe kjøtt er det kanskje noen som synes det kan bli kjedelig med større måltider her, men anbefaler enten frokost eller lunsj for en frisk start på dagen.

 

Cafe Gitane

242 Mott Street

 Dette er en søt liten restaurant som egner seg like godt til lunsj som til middag. De serverer den beste avocado toasten, etter min mening er den bedre her enn hos The Butcher's Daughter. I tillegg til at maten er kjempegod er også lokalet kjempekoselig. En liten, intim restaurant hvor man kan kose seg skikkelig. 

 

The Grey Dog 

244 Mulberry Street

 Hit MÅ du dra hvis du først er i New York. De har så syyykt mange gode retter, spesielt de som man tenker på som skikkelig amerikanske. Pannekaker med bær og sirup, egg, bønner og bacon, omelett og toast. I tillegg har de hjemmelaged musli som serveres med yoghurt og bær. DIGG! I tillegg er atmosfæren litt som å sitte i en pyntet låve. Superkos.

  

The Oak Room

10 Central Park S

Her spiste jeg faktisk bare én gang, men til gjengjeld så var det sykt digg pannekakelunsj. Det ligger rett sør for Central Park og det er en restaurant som derfor er litt "finere" enn de andre, med litt andre kunder. Jeg har også lest at det skal være et populært sted for noen kjendiser og jeg sitter fortsatt den dag i dag å grubler over hvem det var jeg så sitte der å spise. Jeg vet det var en skuespiller, men kommer ikke på navnet, og nå begynner jeg jo o gså å glemmer hvordan han så ut.

 

Delicatessen

54 Prince Street

Hvor skal man begynne? Denne ligger nede i Soho, ikke mange gatene ved siden av Broadway. Her har de utrolig mye digg mat, som kanskje også alltid faller i smak. De har alle de enkle rettene som burger, biff og sandwitch, i tillegg til å tilby spesialiteter. Jentene jeg var med der nede elsket deres truffle fries, så hvis man liker det bør man virkelig bestille det her.

 

 

Tao Uptown

42 East 58th Street

 Det ligger en Tao både uptown og downtown (92 9th Avenue), men jeg anbefaler å reise på den uptown for å få den ordentlige følelsen i tillegg til at den store buddahen er der. Her servererer de asiatisk mat og utrolig gode drinker. Det er verdt å ta med venninne gjengen sin hit og sitte her i timessvis å prate om alt som har skjedd den dagen. Men husk å reservere bord slik at dere slipper å riksikere å stå i kø lenge. 

 

Max Brenner

841 Broadway

Elsker man sjokolade så er dette himmelen for deg. Her får du sjokolade på nesten alt du bestiller (hvis du ønsker det). Man får selvfølgelig vanlige retter her også, men man kan virkelig prøve noe nytt om ønskelig. Jeg og jentene reiste hit ett par ganger bare for å spise desserte fordi de har så utrolig mye digg. Anbefales på det varmeste!

 

16 handles 

240 Lafayette Street

Okei, dette er verken en restaurant eller en kafé, men rettere sagt et sted å få kjøpt verdens beste yoghurtis. De har 16 smaker, noe som butikknavnet sier, og et hav ov toppinger å velge mellom. Jeg var virkelig storforbruker av denne lille butikken ettersom den bare lå noen kvartaler fra leiligheten. Løpe ned - fylle opp et beveger - løpe hjem - for så å nyte det med en episode av Vampire Diaries på tv'en. 16 Handles finner du mange steder på Manhattan så det er bare å holde øynene åpne så finner du noe flere (: 

 

Little Cupcake Bakeshop

30 Prince Street

Til slutt kommer en siste anbefaling av søtsaker. Denne lille kaféen serverer deg både søte kaker og en søt atmosfære. Dra hit etter en lang dag med shopping for å drikke en kopp kaffe og nyte en cupcake eller kjøp noen noen og ta de med på hotellrommet for å nyte de i senga med beina høyt. 

 

Sockerbit 

89 Christopher Street 

Her er egentlig en anbefaling for deg som skal til New York over lengre tid. Sockerbit er nemlig en godteri butikk som kun selger svensk godteri. OG hva er vel ikke bedre enn svensk godteri? NAMM. Hit dro vi flere ganger for å fylle opp behovet for hjemmekoselig og kjent godteri. Prisen er høy ettersom dette blir importert, men det er virkelig hvert hver eneste krone når du får smaken av hjemme på tungen. Tok med Maja som kom på besøk fra Colorado (hvor hun studerte) og dere kan jo se hvor lykkelig hun ble (:

 

Jeg håper dere har fått mange gode tips til hvor du bør spise når du er i New York. Det finnes utallige mengder med kaféer og restauranter inne på Manhattan, og det skjuler seg alltids noen skatter på hvert et hjørne man går forbi. 

Ha en fin kveld ♥

Sunday inspiration

 • Skrevet 13.09.2015 klokka 13:01
 • Kategori: Blogg- Sunday inspiration - 

Hva er vel bedre enn litt inspirasjon på en søndag? Når det begynner å bli mørkere og kaldere ute trenger jeg å ha det lyst å fint rundt meg inne. Leiligheten er egentlig ferdig, men jeg føler jeg trenger litt mer pynt rundt om kring før jeg blir 100% fornøyd. Så i mellomtiden søker jeg meg rundt på pinterest for inspirasjon. 

I tillegg har jeg blitt skikkelig forkjølet og har masse av tid til det i dag. Men først blir det litt tid foran tv'en mens jeg ser på gossip girl og drikker te. Høsten er høytid for å bli syk og jeg var intet unntak, nå gjelder det bare å bli frisk så fort som mulig. 

Kommer sterke tilbake i morgen. Da har jeg planlagt en New York guide til dere ♥

 

All you need is some flowers

 • Skrevet 08.09.2015 klokka 22:43
 • Kategori: Blogg

Hei og hopp ♥

Jeg har hatt en skikkelig mandagsfølelse i hele dag ettersom jeg hadde fri i går. Dagen har gått skikkelig sakte, men til gjengjeld har jeg en følelse av å ha rukket å gjort endel også. Tommel opp for det! 

Skulle egentlig være flink å sitte igjen på skolen i dag å lese, men så hadde jeg en del som skulle fikses hjemme så da var ikke hodet fokusert. Reiste derfor hjem etter ett par timer med lesing. Fikk i alle fall gjort det jeg hadde tenkt, ryddet litt og fått vasket leiligheten. Og se så fin orkideen min er, håper å kunne holde liv i den lenge, for det frisker sånn opp (:

I morgen kommer mamma og pappa på besøk så det gleder jeg meg veldig til. Har ikke sett de på en stund nå, så skal bli koselig å ha en lang samtale over en god middag. Er ikke det alle studenters drøm? Hihi.

Blogges mer i morgen da 

 

Monday braid

 • Skrevet 07.09.2015 klokka 21:37
 • Kategori: Blogg

- because I'm happy - 

 Gooood mandag til alle sammen ♥

Håper dere hadde en strålende helg og at dere var klare for en ny uke når dere våknet i morges. Jeg for min del har hatt fri fra skolen i dag noe som har gjort at dagen desverre har blitt litt lite produktiv. Men hva er vel ikke bedre enn en rolig start på uken med god frokost og en update på tv serier. I tillegg til å kose seg i gode skjorter med håret oppsatt.

Jeg for min del må slutte å ha håret i en hestehale hele tiden ettersom jeg merker at håret begynner å bli ganske slitt. Derfor passer det perfekt å flette det i stedet. I tillegg er det suuuperfresht. 

Nå skal jeg være litt flink å forberede meg til timen i morgen før det blir natta og hodet treffer puta. Snakkes 

 

Get the look - Kendall Jenner

 • Skrevet 03.09.2015 klokka 14:09
 • Kategori: Blogg

Genser       -       Skjørt        -       Veske        -       Heels

 


Skinnjakke       -       Jeans        -       Solbriller       -       Tee        -       Veske        -       Boots

Jeans       -       Sneakers        -       Veske        -       Kåpe        -       Tee

 

Jeg skal ikke legge skjule på at jeg elsker Kardashian familien og jeg tror ikke jeg er den eneste. Og å velge en favoritt er ikke akkuat lett, for de er alle forskjellige både på utseende og personlighetene sine.

Allikevel har jeg i det siste har fått en mini girl crush på Kendall. Hun er så utrolig vakker! Og i tillegg har hun kanskje den kroppen som vi fleste kjenner oss litt igjen i, noe som gjør at jeg lettere kan hente inspirasjon fra henne enn de andre søstrene. For meg er det i alle fall slik. 

Håper dere liker de lookene jeg har fikset og håper at dere finner mer inspirasjon i de andre bildene av skjønnheten også ♥

 

Back home

 • Skrevet 02.09.2015 klokka 18:51
 • Kategori: Blogg

- Cuddled up with a cup of tea -

Kom hjem i dag etter en natt ute i villmakren. Jeg har nemlig vært på kanotur med klassen fra i går til i dag og vi var ikke veldig heldig med været akkurat. Men turen var fantastisk og hele gjengen hadde godt humør fra start til slutt. 

Det jeg synes er det aller beste med å være på tur ute i skogen, er at man tenner bål og kan grille marshmallows. Men ettersom været var så dårlig orket jeg rett og slett ikke å ta frem grillspyde og grille marshmallowsene i øspøs regn. Så hva er vel ikke bedre enn å ta med seg den gleden inn i stedet for og sette seg under et pledd med et nytt magasin og spise litt marsmallow og drikke noe varmt.

MmmmmMmmMmmmm. 

Så det er planen min resten av kvelden, før en vanlig dag begynner igjen i morgen.

 

Vanja Enger

Jeg heter Vanja Enger, er 22 år og kommer fra Trysil. Jeg bor for tiden i Oslo og blogger om hverdagen min, med et hint av mote og interiør. Instagram - vanjaenger


KONTAKT
vanjaenger@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits