Vanja Enger

Myk start

 • Skrevet 29.09.2014 klokka 12:51
 • Kategori: Blogg

God mandag alle sammen 

Jeg starter denne uken med en fridag og den skal brukes til å rydde, vaske og gjøre lekser. Uansett blir denne uken mye roligere
enn de som har vært i det siste og det er deilig for både kropp og sjel! Har fri på torsdag og fredag også, så da reiser
jeg hjem igjen til friske Trysil for å være sammen med venner og familie - det blir en etterlengtet
liten høstferie. Ønsker dere alle en fin uke og nyt høstdagene ute.

Dagens antrekk - cosy and comfy

 • Skrevet 27.09.2014 klokka 11:29
 • Kategori: Outfit

Rettere sagt er det jo fra i går, men poster det i dag ettersom jeg ble sittende med den store oppgaven i hele går (endelig er den levert) før kvelden gikk med til å se på Idol og Senkveld med Thomas og Harald med litt vin i glasset. Akkurat slik en fredag skal være etter en stressende uke. Nå skal helgen nytes i fine Oslo  God helg folkens!

Genser - Zara     Bukse - H&M     Sko - Zara     Hatt - H&M     Veske - H&M     Smykke - Bik BokHva synes du?

Gode studietips

 • Skrevet 25.09.2014 klokka 20:57
 • Kategori: Blogg

Hei fine dere. Som sikker mange har fått med dere så studerer jeg nå i Oslo og jeg stortrives! Men det er jo veldig uvant å måtte lese så mye pensum, skrive akademiske oppgaver og generelt gjør så mye skoleabeid. Derfor har jeg samlet inn gode tips fra mine rutinerte venninner som har studert en stund slik at jeg ikke kaster bort mye tid på lesing som ikke gir gode resultater. Også har jeg jo fått noen gode vaner selv, så da tenkte jeg å dele disse tipsene med dere. Kom gjerne med egne tips også!

♥    ♥    ♥    ♥    ♥    

Planlegg, planlegg, planlegg. Ha alt utstyr i orden, ha bøkene du trenger og skriv ned innleveringsfrister, møter med gruppa og lignende slik at det ikke kommer noen overraskelen underveis.

Finn ut når du jobber best med skolearbeid, er du et A menneske vil det kanskje funke for deg å lese, skrive oppgaven på morgningen, mens B mennesker kanskje liker best å jobbe på ettermiddagen/kvelden. Men da må man jo også jobbe! Er du fast følger av en serie så ikke planlegg å les akkurat da, da vet man at det ikke skjer.

Gjør oppgaven i god tid før fristen slik at du slipper å stresse de siste dagene (dette er noe jeg sliter med selv).

Lag tankekart, slik har du en god oversikt over hva du tenker å skrive om.

Jobb uten forstyrelser - skru mobilen på flymodus, logg deg av facebook, ikke sjekk instagram.

Planlegg deadlines i gruppearbeid, når skal den første delen være ferdig og når skal dere sette sammen prosjektet osv.

Les i stillhet, dette er i alle fall det som fungerer best for meg. Jeg vet at mange liker å høre på musikk mens de leser, og for noen så fungerer dette, men hjernen er ikke så god på å multitaske som man tror og du får derfor bedre utbytte ved å lese når det er stille (så lenge du ikke sovner da).

Lag deg en god kopp med te eller kakao og tenn litt lys slik at du gjør det til noe koselig og ikke bare et slit med skolearbeid.

Sett deg delmål, det kan igrunn være hva som helst. Si til deg selv at du må lese i 30 min eller skrive 300 ord før du kan få belønne deg selv med noe. "Nå får jeg spise litt godteri" eller kanskje se en halv episode av yndlingsserien eller sjekke instagram og facebook. (hvis du gjør dette er det viktig at du faktisk ikke tusler rundt og gjør litt forskjellig da du egentlig skal jobbe... I de 30 minuttene skal det leses!)

Finn deg noen fine steder å lese på slik at du blir motivert. Jeg liker å ta med bøkene å lese på kafé en gang i blandt ellers er det mange som liker å holde alt av skolearbeid på skolen (slik at man faktisk har fri når man er hjemme) så kanskje du vil lese på lesesalen?

Ha på deg behagelige klær slik at du ikke sitter å tenker over den trange buksa som irriterer deg osv.

Selv liker jeg å sminke meg uansett om jeg bare skal være hjemme og lese, da føler meg mye mer våken når jeg jobber
med oppgaven.

Avtal med gruppa for hvordan dere vil jobbe, noen vil jobbe tett sammen, mens andre vil jobbe noe alene og heller møtes for å samle sammen det de har gjort. Da er det viktig at dere møtes litt mer enn den siste dagen ettersom det kan føre til at mye må endres/rettes opp de siste 24 timene... 

Var noen av tipsene til hjelp?

In love with the grey

 • Skrevet 24.09.2014 klokka 22:44
 • Kategori: Blogg

Jeg håper virkelig ikke at det blir en grå høst ute, men jeg kan gjerne fylle leiligheten med deilige duse gråtoner
fremover. For fy søren så mye fint som finnes i butikkene nå og marmor er blitt en favoritt også hos meg! Gikk
gjennom mammas gamle marmor ting sist jeg var hjemme og tok med meg masse fint ned til Oslo, hihi.
Her er i alle fall tingen som står høyest på ønskelisten min for akkurat nå.

1. her     2. her     3. her     4. her     5. her     6. her     7. her     8. her     9. her     10. her     11. her

Just do it

 • Skrevet 23.09.2014 klokka 20:22
 • Kategori: Blogg

Såååå sliten, men såå godt! Tok en tur bort på Athletica sammen med Helene i dag etter skolen for å være med på en gruppetime, men når vi fant frem til riktig sal så sa instruktøren at det ikke var den timen vi skulle ha som var der. Så da visste ikke vi hvor vi skulle gå og endte heller opp med å kjøre litt styrke på mage, rygg og lår for oss selv. Tenk at jeg har trent 2 ganger på 2 dager. Wow! Jeg må bare prøve å holde det like bra fremover så blir det nok litt rutine på det etterhvert.

I morgen har jeg ingen timer på skolen og det skal bli så godt å sove litt lengre enn til 7 på morgningen (ja, jeg er et ekstremt B menneske), men dagen skal jo brukes til å gjøre ferdig oppgaven til fredag, så helt fri blir det ikke. Uansett er det deilig å slippe å stresse ut av døren på morgningen for å rekke riktig trikk. Dårlig vane vond og vende.

black, white, leather and gold

 • Skrevet 21.09.2014 klokka 23:00
 • Kategori: Blogg

Det er søndag og det er inspirasjonstid. Etter å ha brukt denne dagen på oppgaveskriving, kanskje lese litt eller bare slappe av og lade batteriene trenger man å møte en ny uke med litt inspirasjon. Derfor har jeg bladd meg gjennom store deler av weheartit med fokus på sort og hvitt med innslag av gull. 

Ha en fin uke alle sammen!

Vellykket helg

 • Skrevet 21.09.2014 klokka 12:56
 • Kategori: Hverdag

Ååååh! Nå er søndagen her og jeg sitter med et smil om munnen fordi denne helgen har vært helt fantastisk. På fredag hadde vi innlytningsfest her hos oss og det kom så utrolig mange flotte mennesker! Leiligheten var stappfull med latter, god musikk og herlig stemning - kan det bli bedre? Det er ikke så mye mer å si om det egentlig så jeg lar bildene tale for seg 

I går gikk dagen egentlig bare med til å samle krefter, spise masse digg og se på chickflick filmer sammen med mine nydelige roomies som jeg er så utrolig heldig å få bo sammen med!  

Og nå er søndagen her, jeg skal bruke dagen på å lese litt og skrive oppgave. Det er vel egentlig sånn alle søndagene mine kommer til å se ut dette året, men man må bare prøve å kose seg med det, kanskje lage en kopp med kakao, tenne noen lys og sette seg mål. 

Hva skal du gjøre i dag?

Dagens antrekk - a hint of bling

 • Skrevet 16.09.2014 klokka 19:35
 • Kategori: Outfit

Hei og hopp 

Denne uken er egentlig veldig hektisk med masse skolearbeid, men i kveld skal jeg benke meg i sofaen sammen med Nambika, Helene, Maja og Ingrid - kose meg med godteri og en bra film på skjermen. Slike kvelder er verdifulle og de kan jeg leve lenge på!

Slenger med bilder av OOTD, og priser meg lykkelig for at jeg bor sammen med to andre jenter som bruker eksakt den samme størrelsen som meg slik at jeg kan mikse og trikse fra alle klesskapene hele tiden. Så i dag er det litt mitt og litt ditt. Supersamboere 

Sko - Forever21     Bukse - ZARA     Genser - H&M     Skinnjakke - Topshop

Klokke - Marc by Marc Jacobs     Veske - Michael Kors

Hva synes du?

Mandag og en ny start

 • Skrevet 15.09.2014 klokka 20:20
 • Kategori: Hverdag

Jaja, da var det faktisk gjort. Har snakket på det en stund nå, men i dag tok jeg endelig turen ned og meldte meg inn på et treningssenter her i byen, det er mandag og det betyr nye spennede forandringer. Jeg bandt meg like gjerne opp til ett år så nå MÅ jeg bare trene litt hver uke selv om jeg føler at jeg ikke har tid eller ork til det. Jeg vet jo med meg selv at jeg kommer til å få så utrolig mye mer energi av å gjennomføre noen økter i uka. Og litt ekstra energi trenger vel alle? (: Treningssenteret ser i allefall supert ut og det er masse spennende gruppetimer der så dette tror jegk kan bli litt gøy!

Ønsk meg lykke til!

Gooood morgen

 • Skrevet 13.09.2014 klokka 11:31
 • Kategori: Hverdag

Endelig er det helg igjen, og jeg starter morgningen med frokost i senga sammen med en episode av The Vampire Diaries. De jentene jeg bor med har jo sett alt så jeg har nesten en hel sesong å ta igjen nå før sesong 6 begynner, derfor må jeg benytte hver sjanse jeg har til å se en episode. 

Uansett er det jo så deilig å starte dagen slik før man kicker igang med lesing litt seinere. Men er det helg så er det helg og da er det lov å kose seg litt ekstra og bruke litt lengre tid på morgningen! 
Var forresten på Vapiano i går å spiste sammen med Tea, og det var så koselig å se henne igjen. Fint å ha noen av Trysiljentene her i Oslo også som jeg kan møte en gang i blandt mellom all skole, så det blir nok noen fine kvelder utover høsten tenker jeg! 

Ønkser alle en god helg så får du nyte den fullt ut 

New in

 • Skrevet 11.09.2014 klokka 20:26
 • Kategori: Hverdag

Det er ikke lett å gå fra New York til Trysil til Oslo på et halvt år, med tanke på shopping! Man går fra motemekka til ikke noe shopping på ett par måneder til å igjen befinne seg et sted hvor det finnes litt mer enn enn bare 3 klesbutikker og 1 skobutikk... Trysil er fantastisk, men det er jo ikke akkurat dit man drar for å kjøpe det nye på klesfronten. 

Men nå lever jeg på studentbudsjett og har egentlig ikke råd til stort mer enn mat i måneden, og når man vet det blir fristelsene enda større! Bare det å gå forbi butikkvindu etter butikkvindu gjør vondt i sjela, og hvis man faller for fristelsen og snubler innenfor dørstokken er det vanskelig å komme tomhendt ut igjen. Forrige uke skjedde dette meg på ZARA, og det ble med noen utroligheter hjem  De er høyt elsket så jeg mener fortsatt at det var verdt det. 

Og da man først hadde kommet igang med litt shopping var det jo heller vanskelig å stoppe. Jeg hadde vært innom ALDO ett par dager før og sett at mine NY babies fortsatt var i hyllene, og helt siden jeg kastet de forrige i Hudson River har jeg tenkt på å kjøpe meg et nytt par. De perfekte skoene til både kjole og jeans! I tillegg er de veldig behagelige og da er det lov å unne seg de en siste gang for behagelige sko finner man ikke så lett.

Hva synes du? Noe du kunne tenkt deg selv?

I think so too

 • Skrevet 09.09.2014 klokka 22:51
 • Kategori: Blogg

Dagens antrekk - grey and gold

 • Skrevet 08.09.2014 klokka 18:54
 • Kategori: Outfit

Beklager for lite blogging den siste uka, jeg reiste hjem til Trysil på fredag og helgen gikk med til familie og venner. Det var så godt å se de igjen etter nesten 1 måned. I går kom jeg tilbake til regnfulle Oslo og ramlet rett i senga og under dyna etter at jeg kom inn døra - sliten jente etter turen! 

Våknet til blå himmel i morges, men det var ikke slik været var meldt. Allikevel tok jeg på meg skjørt og håpet på det beste. Det begynte faktisk ikke å regne før jeg kom hjem igjen, men da regnet det jo så kraftig at man skulle tro hele himmelen falt ned. Fint å sitte inne under pleddet i stua når det plasker mot vinduene, skikkelig høstvær er fint i små doser. Dermed ble det ingen outfit bilder ute i dag, men tok noen inne istedet. 

Sko - Jeffrey Campbell     Lang cardigan - H&M     Topp - TopShop     Skjørt - Zara

Smykke - BikBok     Klokke - Marc by Marc Jacobs

Resten av kvelden skal gå med til litt lesing og kanskje litt serier på mac´n før jentene kommer hjem. Også tenker jeg å planlegge uken litt slik at jeg får gjort alt jeg skal rekke, hater når ting kommer overraskende på eller at jeg ikke blir feridg med noe som jeg har planlagt. Planlegging er en fin ting skal jeg si dere. Ha en fin uke alle sammen  

Dagens antrekk - høsten er på vei

 • Skrevet 03.09.2014 klokka 17:04
 • Kategori: Outfit

Hei fine dere 

Nå har halve uken gått alt og jeg svipper egentlig bare innom med noen bilder av hva jeg har på meg i dag. Var nemlig på Zara i går og fant masse fint, men det var kun denne perfekte høstgenseren som ble med meg hjem. Og fy søren så god den er, perfekt!

Nå kom akkurat Divya inn døra og snart komme Helene, Maja og Ingrid også hit - da blir det litt oppdateringer med New York cliquen på hva som skjer. Gleder meg masse til å se alle sammen igjen ettersom det er lenge siden vi alle har vært samlet. Hihi. 

Genser - Zara     Bukse - Vero Moda     Sko - H&M     Veske - H&M

Hva synes du? 

Vanja Enger

Jeg heter Vanja Enger, er 22 år og kommer fra Trysil. Bor for tiden i Oslo og blogger om hverdagen min, med et hint av mote og interiør. Instagram - vanjaenger


KONTAKT
vanjaenger@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits