Vanja Enger

Da var ferien over

 • Skrevet 01.08.2014 klokka 00:51
 • Kategori: Hverdag

Så var den siste dagen på lenge her på Kjelling kommet og vi bestemte oss for å benytte dagen til å fiske litt, uten hell, besøke kjente og kjære før vi gikk i fjæra for å lete etter skjell. Akkurat som dagene i barndommen - det er jo slik jeg husker de.

I morgen venter flere timer i bil ned til Inderøya for å besøke Nambika og familien, så det blir en lang tur, men det blir koselig å se de igjen! Så får vi ta siste etappe hjem igjen på lørdag, fin helg. 


Takk for denne gang fine nord 

Hekla stålstrenga

 • Skrevet 29.07.2014 klokka 23:19
 • Kategori: Hverdag

Kom nettopp hjem igjen fra en dag på Ørnes, så nå er hettegenseren på igjen, håret satt opp i hestehale og sminken fjernet - deilig! Vi reiste fra Kjelling ved 2 tiden slik at vi både fikk sett om vi fant noe fint i butikkene og spist en is på kaia før konserten med Hekla Stålstrenga begynte klokka 6. Det er Meløydagan nå så det er konserter hver eneste kveld rundt omkring i kommunen og i dag var konserten ute i Ørnes. I det fine været oppe i åsen var det satt opp ei utescene slik at det var plass til mye folk både foran scenen og oppover fjellsidene - herregud så fin den norske naturen er nå midt på sommeren! Var en veldig fin konsert og etterpå gikk vi ned i leiligheten til tante og spiste pizza før vi dro hjem igjen. Vellykket dag vil nå jeg si!  Hvordan var din dag?

Koser meg på land og til vann

 • Skrevet 28.07.2014 klokka 16:03
 • Kategori: Hverdag

Herregud som jeg koser meg her oppe i nord! I går var det knallfint vær og vi bestemte oss for å ta turen ut med båten etter at vi hadde spist frokost. Lå fremme på baugen hele turen mens vi duvet rundt på fjorden i nesten 4 timer, så kan si at det ble litt farge på kroppen også! Merket at man var litt ekstra sliten i går kveld etter en hel dag ute i sola, men det er jo akkurat dette jeg ønsket meg når jeg dro oppover så jeg er storfornøyd. 

I dag er det kaldere og gråere i været, men vi skal snart en tur ut med båten for å se om vi får noen sei som vi kan spise til middag. Fersk fisk er noe av det beste jeg vet om, spesielt når man kan fange den selv! Jeg virkelig elsker livet her oppe med dager som dette hvor jeg ikke har noen andre planer enn å bare kose meg gløgg ihjel. Og i morgen skal vi på festival og på onsdag blir det nok en tur inn til byen for å besøke litt flere kjente og kanskje shoppe bittelitt. Hihi!

Ha en fin dag videre 

Se torsken, se torsken, en feit og fin og norsk en....

 • Skrevet 27.07.2014 klokka 00:15
 • Kategori: Hverdag

Kom frem til Kjelling ved halv 1 i natt etter å ha kjørt bil i 1 times tid fra byen, og her sto vaflene nesten klare på bordet som nattmat. Deilig å endelig være her igjen!

Våknet i dag til gråvær og skyer, men de dro avgårde utover dagen og solen tittet frem så da var det bare å nyte det. Etter middagen gikk vi ned til kaia og tok turen ut med båten for å prøve å få fisk, men det første jeg fikk på kroken var en stort skjell. Haha! Seien lot seg ikke bli fanget i dag, men jeg fikk til slutt 4 torsk - nesten på rappen - hvor jeg slapp 2 av de ut igjen. Resten av torsken brukte vi som ørnemat for å lokke frem ørnen, ettersom torske tosken ikke er så god å spise i disse i månedene. Og det skal sies at det ikke kun kom 1 ørn frem, men hele 4 stykker fløy omkring oss.
En veldig stolt fisker!Fineste plassen på jord.

Up, up and away

 • Skrevet 25.07.2014 klokka 20:23
 • Kategori: Hverdag

Hei og hopp! Nå sitter jeg på Gardermoen og venter på at klokka skal bli halv 10? Kom med den siste Trysilbussen litt før 7 så jeg har virkelig god tid før flyet går til Bodø.  Jeg gleder meg masse, men slik som værmeldingen ser ut nå så blir det kun ett par finværs dager på meg denne sommeren også. KARMA! Men jeg lever i god tro og håper på at det skal snu om skikkelig, for jeg vil bli brun og fin til skolestart slik som alle andre.

Det å være tilbake igjen på Gardermoen nå er veldig rart med tanke på sist jeg var her ? New York minner og jentene, litt trist og veldig fint. Nå sitter jeg med en annen følelse ettersom det kun er en minitur innenlands, men allikevel er det like skummelt å skulle fly? Det blir andre gangen jeg flyr alene, men hvis jeg klarte 8 timer fra New York og hjem så må jeg vel klare 2 timer fra Gardermoen til Bodø. Hahaha! Pysa? Jeg må bare tenke på alt det som venter når jeg kommer frem, og oppmuntre meg selv så skal alt gå bra. I mellomtiden skal jeg kose meg med å lese alle andres blogger. 

♥     ♥     
Håper alle har kost seg den siste tiden med varme late dager. Så får jeg krysse fingrene for at værgudene kan gi meg noen ekstra finværs dager også! Blogger mer fra Bodø i løpet av uken! Snakkes 

Planlegging og pakking

 • Skrevet 20.07.2014 klokka 21:16
 • Kategori: Hverdag

På fredag setter jeg meg på flyet til Bodø for å ha 1 uke med ferie og sommeridyll oppe i nord. Jeg gleder meg masse og kan nesten ikke vente med å ta den første turen ut med båten og vite at jeg ikke har noe viktig å rekke på flere dager. Jeg har vokst opp med å feriere i nordnorge annenhver sommer og jeg gleder meg til å se kjente og kjære igjen 

Til vanlig utsetter jeg det meste til siste liten, også når det kommer til pakking, og da blir det jo til at jeg tar med meg masse klær jeg ikke bruker. Derfor bestemte jeg meg for å få en oversikt i dag og sette sammen noen antrekk som jeg kan bruke mens jeg er der, selv om jeg håper at det blir så fint vær at jeg egentlig bare kan bo i bikinien. Vi har ikke lagt så mange konkrete planer, men en kveld skal vi på en minifestival ellernoe, så da kan jeg jo slå til med noe litt mer. Ellers blir det pakket med mange bikinier, lette sommertopper, shorts og kjoler. 

Magetopp - Topshop     Skjørt - Topshop     Hatt - H&M     Sko - Converse

Frøken fryd

 • Skrevet 16.07.2014 klokka 22:55
 • Kategori: Hverdag

Jeg har sagt til alle som har spurt meg om hva jeg skal gjøre til høsten at jeg skal studere til å bli grunnskolelærer, i god tro om at jeg i alle fall skulle komme inn på studiet. For sammenlignet med de forrige årene så skulle ikke det blir noe problem, men i dag da jeg fikk melding fra samordnaopptak fikk jeg plutselig sykt noia for å finne ut om jeg faktisk kom inn, for hva skulle jeg gjøre hvis jeg ikke kom inn? Med leilighet og alt kunne dette bli en økonomisk krise! Men den gang ei, jeg kom inn på førstevalget og er superfornøyd med det. JIPPIIII! Nå er alt i boks - leilighet, studieplass og fine venninner i hovedstaden, og det skjer kun om noen få uker! Tiden flyr av gårde og jeg skjønner ikke helt hvor den blir av, og om litt skal jeg også ha en uke med ferie. Det skal bli så godt for både kropp og sjel. 

Kom du inn på det du håpet på? 

Ja,  tenk dere at denne frøkna skal bli lærer... Vi får nå se hvordan det går. Håper alle har fått kommet inn på noe de ønsket seg og at folk ser frem til høsten og en spennende ny tid, men først må vi huske å nyte resten av sommerferien og det den har å tilby 

Den årlige grillfesten

 • Skrevet 14.07.2014 klokka 13:42
 • Kategori: Hverdag

Jeg kan vel begynne å kalle denne bloggen for en "ett innlegg i uken" blogg. Jeg var jo så flink når jeg bodde i NY, postet nesten innlegg hver eneste dag og nå skjer det så sjeldent. Jeg har jo lyst til å opprettholde den gode flyten, så må nok bare skjerpe meg. Blir jo også bedre når jeg kommer ut av den grønne jobbuniformen min og inn i hverdsagsklær og har noe annet og skrive om en at jeg satte inn melposer og frokostblanding i hylla hver dag. Haha. Livet med sommerjobb (som jeg er veldig takknemlig for å ha)!

Men i helgene får jeg tid til å være med venner og gjøre andre ting enn å jobbe. Og denne helgen var det duket for den årlige grillfesten som innebærer å samle sammen gjengen fra vgs, kose oss og bare ha det gøy! Selvfølgelig er det mange som er på ferie, men vi var vel rundt 20 stk her og vi var kjempeheldige med været, herregud så varmt det var! May Kristin og jeg hadde laget quiz på forhånd og det virket som om folk koste seg veldig! Gleder meg allerede til neste år for å samle denne gjengen igjen 


Sniktitt på rommet

 • Skrevet 06.07.2014 klokka 22:27
 • Kategori: Hverdag

Hei og hopp dere. Nå sitter jeg på kjøkkenet hjemme i Trysil og venter på at Maja skal komme hit, har ikke vært hjemme særlig lenge selv, men det skal bli veldig koselig å se igjen den jenta. Kom nemlig akkurat hjem igjen fra Oslo hvor jeg har brukt de siste 30 timene på å gå rundt på IKEA, bære tunge møbelpakker opp 4 etasjer og montert møbler til den store gullmedalje. Heldigvis var både mamma, pappa og Helene der for å hjelpe til, så da gikk jobben unna i en fei. Og det er sååå morsomt å se at leiligheten tar form og blir litt mer oss.

Uten å vende denne bloggen inn til å bli en interiørblogg så tenkte jeg å dele noen sniktitt bilder fra soverommet med dere. Er jo ikke helt ferdig enda så resultatet får dere seinere i høst når alt er på plass og jeg har flyttet inn på ordentlig. Uansett håper jeg at alle har hatt en fin helg og er klare for en ny uke med enten late og avslappende dager i det fine været eller kanskje det er travle dager på jobben. Enten eller så må dere nyte hver eneste dag med et smil om munnen 

Inspirasjon - hjem

 • Skrevet 03.07.2014 klokka 23:31
 • Kategori: Blogg

For noen uker siden lot jeg meg inspirere av det hvite og lyse innen mote, men jeg sa også den gang at det samme gjelder når det kommer til interiør, i alle fall er det slik for meg. Og nå som jeg skal flytte inn i en nesten umøblert leilighet med Nambika og Helene så blir det jo slik at vi jentene kan gjøre det vi vil for å få den til å føles som et hjem for oss. Vi er heldigvis ganske enige om hvordan vi ønsker at det skal se ut, lyst, fint og enkelt, men at den skal ha personlighet også selvfølgelig.

Jeg har allerede innredet soverommet mitt i hodet cirka hundre ganger, så får jeg bare håpe at jeg har memorisert størrelsen på rommet ganske bra. Gleder meg til å vise dere før og etter bilder av hvordan det blir (:  I mellomtiden kan dere kose dere med disse inspirerende bildene. Kanskje fikk du lyst til å gjøre om på rommet ditt nå? Selv sier jeg god natt og legger meg for å drømme litt om fremtiden. 


Hej´hå

 • Skrevet 01.07.2014 klokka 21:55
 • Kategori: Hverdag

Beklager, det har jo alt gått en uke siden sist jeg var her inne så litt har jo skjedd siden den gang. Var i Oslo for å fikse noen papirer til leiligheten på fredag og dro ut på Trysilfestivalen lørdag kveld sammen med noen venner. Dermed ble søndagen brukt til å slappe av og få tilbake litt overskudd. Har jobbet hver dag denne uka og da er det ikke stort annet som skjer enn akkurat det. Men jeg får bare finne min kreative side og planlegge litt mer for denne bloggen. Har jo bestemt meg for å være kreativ på en annen måte også, skal nemlig strikke meg skappeljakken nå, så da har jeg nok med det fremover. Hahah! Strikking tar tid for min del kan man si. 

Nok snakk om alt som har skjedd, eller forresten, Helene har fått nøklene til leiligheten og til helga skal jeg ned for å flytte inn noen av tingene mine og ta en tur på IKEA for litt innkjøp. wiiiiiii (:  Gleder meg sånn til å flytte sammen med de flotte jentene. Er like gira nå som det jeg var her for å spise pannekaker med bær og sirup til frokost. 

Vanja Enger

Jeg heter Vanja Enger, er 22 år og kommer fra Trysil. Bor for tiden i Oslo og blogger om hverdagen min, med et hint av mote og interiør. Instagram - vanjaenger


KONTAKT
vanjaenger@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits