Vanja Enger

50 casual things

  • Skrevet 16.03.2015 klokka 21:27
  • Kategori: Blogg


1. Hva var det siste du skriblet ned på et papir?
- planen for uka som kommer og alt jeg skulle huske å gjøre. 

2. Hva har du alltid i vesken?
- mobil, bankkort, leppepomade, håndkrem, hårbørste, nesespray, vannflaske.

3. Hva bestiller du på kafé?
- chai latte eller karamel frappe, og en kake av noe slag selvfølgelig (: 

4. Hvilke nettsider besøker du daglig?
- facebook, vg, og forskjellige blogger  

5. Hvem ringer du til når du er sint/lei deg?
- jeg vet ikke, det er så lenge siden sist, men det er vel mamma som får høre det meste  også får jo mine fine romvenninner høre det meste ettersom det er de jeg bor med og ser hver eneste dag. Skal sier at jeg stort sett er jeg ganske blid, det er i alle fall det jeg håper og tror på. Hihi.


6. Hvilken farge er det på tannbørsten din?
- Rosa og hvit 

7. Kan du bytte olje på bilen?
- Ja selvfølgelig kan jeg det (:  Som liten hadde jeg lyst til å bli mekaniker en liten stund, akkurat som pappa. 

8. Hva har du hatt av kjæledyr?
- Katt, fugl, kanin. Liker også å si ku, men disse har jo alltid bodd på gården til onkel og tante. Haha! 

9. Har du eller har hatt noen piercinger?
- Nei, uten om ett hull i hvert øre da. Ønsket meg hull i navlen sååå lenge, men er glad jeg ikke tok det nå. 

10. Norge på sitt beste?
- jeg tror nok mine beste minner fra Norge er fra sommerene, det skyldes selvfølgelig at vi campet land og strand hver sommerferie når jeg og broren min var mindre og jeg har virkelig set mange fine steder om sommeren! Det å være på sætra om sommeren og sykle bort til vannet for å bade er noe som sitter godt i minnet og som jeg er så glad for å ha hatt med i min oppvekst. Men jeg kommer jo fra en vinterbygd så skal ikke si noe annet enn at vinteren er gasnke fin den også.11. Hva gjør deg trist?
- skummelt å tenke for mye på, så prøver å unngå det. Men tanken på at alle de jeg er glad i en gang skal dø er jo det tristeste av alt! 

12. Hva gjør deg glad?
- Så mye forskjellig! At jeg har så mange fine folk i livet mitt. Å være hjemme med familien en helg. At jeg nå har blitt tante <3 Når tilfeldige folk gir meg komplimenter, eller når jeg kan få en annen tilfeldig person til å smile over noe jeg sa. En kosekveld hjemme i sofaen, men også en herlig latterfull kveld ute på byen med venninner. Å se igjen folk jeg ikke har sett på lenge! Å vite at jeg en dag skal gjøre en forskjell for barn på skolen <3 Små overraskelser og å reise, jeg elsker å reise. Å holde hender, og kysse, og klemme! Å gi og få kjærlighet rett og slett 13. Hva er drømmejobben din?
- Den jeg utdanner meg til nå - å skulle bli lærer er noe jeg gleder meg veldig til! Selv om det også hadde vært spennende å jobbe med noe innen mote og skjønnhet, men akkurat nå trives jeg med den retningen jeg går.

14. Hvem var den siste som gjorde noe ekstra spesielt for deg?
- Nambika ga meg en superduper massasje i morges så det ser på det som suuuper spesielt. Haha, den jenta massere meg og Helene nesten hver dag så kanskje ikke ekstra ordinært, men koselig er det i alle fall.

15. Hva var det siste du kjøpte?
- Mat, neida, joda. Men kjøpte meg New Balance sko for ett par uker siden.

16. Liker du kinesisk mat?
- Om jeg gjør da! Vet faktisk ikke hva jeg skulle gjort før hvis vi ikke hadde hatt kinesisk restaurant i Trysil når jeg bodde hjemme.. OG nå er jeg så heldig å ha det rundt meg hele tiden i Oslo! 

17. Når var du i kirken sist?
- Tror det var til jul i fjor, altså i forfjor. 

18. Abonnerer du på et ukeblad?
- Fikk faktisk abonnement på Costume av pappa og mamma i julegave (: Og har lyst til å abonnere på sååå mange flere!19. Har du noensinne vært i en ambulanse?
- nei det er jeg 99,9 % sikker på at jeg ikke har vært. 

20. Kan du rulle med tungen?
- Nei, og atter nei... Har "øvd" på dette i hele mitt liv til stor fornøyelse og masse latter for mine venner. Jeg får det virkelig ikke til. HAHAHAH

21. Hvor lang tid bruker du om morgenen?
- Til å fikse meg - noen laaaange 30 minutter, bruker vel egentlig 15 min på å fikse meg, men alt går ekstremt sakte på morningen så beregner dobbel så lamg tid på alt som skal gjøres. Håpløst B menneske...22. Banner du ofte?
- Ofte er vel litt å ta i, men noen ganger skjer det ja. Jeg har heldigvis skjerpet meg litt i det siste for jeg banner nok litt for mye.  

23. Hva er det lengste du har campet i et telt?
- Denne var vrien, tror jeg sov i telt med noen venninner på camping i nesten en uke, men ble usikker. Har i alle fall bodd ute i ødemarka på skoletur i skogen i tre netter. Også har jeg og Markus, min tanteunge, begynt å telte ute i hagen om sommeren så håper på at det blir en tradisjon. 

24. Hvor mange søsken har du?
- En flott storebror. 

25. Hvor mange steder har du bodd?
- Jeg har kun hatt ett hjem, hjemme i Trysil. Pikerommet mitt har vært på samme sted i alle år, men jeg har jo bodd i Melhus da jeg gikk på folkehøgskole, i New York et halvt år og nå i Oslo. Så til sammen har jeg bodd på 4 forskjellige plasser. 

26. Hva slags utdannesle har du?
- Min vanlige studiekompetanse fra VGS, et år på FHS med dans, et halvt år i NY med Fashion Management (entreprenørskap, business engelsk, markedsføring og mote), og nå snart ett år på Høgskolen i Oslo som lærerstudent for 1.-7. klasse. 27. Hvilken kroppsdel er du mest fornøyd med?
- Oi, vanskelig. Kanskje rompa? Eller beina mine. Hmm.... 

28. Hvilken kroppsdel er du minst fornøyd med?
- Håndleddene min. Ja, det er et merkelig ?kompleks?. 

29. Er det viktig å feire bursdager?
- Ja! Det er jo fantastisk å ha bursdag og bli feiret, men også sååå gøy å feire andre. Det er selvfølgelig viktigere når man runder noe stort som 30, 40 og 50 osv, men bursdager er til for å feires. Husker alle de store bursdagene til mamma og pappa og onkler og tanter, det å samle alle venner og familie til en heidundranes fest er noe helt fantastisk! <3 


30. Har du tatt vare på et klesplagg fra da du var liten?
- Jeg har ikke det egentlig, tror det ligger litt på loftet fra da jeg var liten. Har ett par pittesmå sko stående på soverommet hjemme da. 

31. Nevn en ting som er irriterende med å blogge?
- Irriterende? Jeg vet ikke. Ikkenoe, men det at det faktisk tar mye tid er jo litt ?irriterende? noen ganger, men det er jo noe jeg velger selv å sette av tid til. 

32. Hvor mange glass vann drikker du hver dag?
- Alt for få, kanskje 4 ellernoe! Dessverre? Skal prøve å bli flinkere, drikker liksom ikke så mye annet i løpet av en dag heller. 

33. Når legger du deg om kvelden?
- Hehe, det er som oftest etter at klokka har bikka 12. Jeg er det ultimate B menneske og nå klokka er 6 er jeg kjempetrøtt, men når klokka nærmer seg 10 så våkner jeg og er klar for å redde verden, begynne på nye prosjekter osv. Legger jeg meg tidlig er det nesten ett under. I tillegg ligger jeg å sjekke insta, face, pinterest osv. i en time etter at jeg har lagt meg. Håpløst når man står opp ganske tidlig i ukedagene. 

34. Favorittfag på skolen?
- Matematikk. Eller nå synes jeg alt er nokså spennende for det er jo fag som jeg trenger for å bli lærer, som pedagogikk for eksempel ? ganske spennende faktisk. Men matte vil nok alltid være en liten yndling, og nå når jeg går på høgskolen så merker jeg at jeg er en liten nerd i akkurat det faget.  

35. Potetgull eller smågodt?
- enkelt valg - smågodt! I New York tok jeg stadig vekk turen bort til Sockerbit som er en butikk med masse smågodt fra Sverige.


36. Siste filmen du så?
- Jeg så faktisk på Cinderella på kino i går kveld. Veldig søt film (: 

37. Den perfekte vertsgaven er?
- Blomster slår aldri feil! Er de glad i mat og vin så kan man jo kjøpe med en vinflaske.

38. Hvor gammel er pappaen din?
- Han blir 53 flotte år og ser ut som en konge! :D 

39. Har du vært i avisen?
- Ja, ble ?mobbet? før for å være en liten PRkåt person av familien min og vennene mine. Hahah! Var i avisen på grunn av at jeg var med i ungdomsråd, fylkesting og spilte fotball.

40. Et sitar du liker?
- "She turned her can´t into cans and her dreams into plans" 

41. Favoritt farge?
- Hmm, det er vanskelig, jeg blir mer og mer glad i sort fordi det er så elegant og stilig, men jeg faller alltid for de lyse fargene som krem, hvitt og grått så kanskje det er det som er favoritten. 42. Hvem er forbildet ditt?
- Jeg har aldri vært den typen som har hengt opp plakater på veggen, eller merket meg ut en spesiell person som jeg synes er helt fantastisk. Men mamma, pappa og broren er selvfølgelig personer som jeg ser opp til hver dag og som jeg håper at jeg blir like flinke som på mange ting. Jeg har også så utrolig mange venninner som jeg ser opp til og er stolt over hver eneste dag! Jeg blir motivert og inspirert av de og det de gjør med studier og ellers, mine flotte venninner <3 

43. Er du forfengelig?
- Ja, man kan vel si det. Jeg liker ikke å gå ustelt ut døra med mindre det er for å løpe ned på nærmeste butikk for å kjøpe noe småtterier. 

44. Finnes det noe du virkelig har lyst til å gjøre, men ikke har hatt mulighet, tid eller råd til?
- Jeg har lyst til å reise masse, oppleve nye steder og bare nyte hele verden, men der strekker verken pengene, tiden eller muligheten til på grunn av studier. Men til sommeren blir det nok mer reising. Jeg har selvfølgelig også lyst til å kjøpe meg masse fint, alltid en lang ønskeliste på ting. Hihi. 45. Har du vært gift eller forlovet?
- Nei, har ikke det gitt. Og det er helt greit gitt! Haha. 

46. Hva kjøper du helst: klær, vesker eller sko?
- Oi. Jeg er av typen som ikke er sååå flink til å spare, så da blir det fort til at jeg kjøper mer klær enn å spare opp til noen virkelig fine sko eller vesker. Men nå står en veske øverst, så vi får vente å se. 

47. Føler du deg ung eller gammel for alderen?
- Føler meg ikke gammel, men kanskje litt. Haha! Neida, jeg er jo bare så vidt blitt noe over 20 og har hele livet foran meg, men jeg har nok alltid vært litt voksen av meg, men ikke oldis liksom. Må sies at jeg strikker litt på kveldene hvis jeg har tid såå. hahaha! 

48. Hvilke uvaner har du?
- Jeg biter ikke negler, men jeg river de. Kanskje bedre når man tenker på hygiene, men det er ikke noe bedre utseendemessig? Også er det jo det med å legge meg alt for seint og å drikke for lite vann? 

49. Det mest romantiske du har gjort?
- Som den lille romantikeren jeg er så prøver jeg å være litt romantisk hele tiden så hva som er øverst på lista er vanskelig å si

50. Hva skal du gjøre når du er ferdig med å svare på alle spørsmålene?
- Jeg skal spise kveldsmat og planlegge en skoleoppgave oppe i hodet mitt. Greit å se for seg hvordan ting skal bli gjort og hva som trengs for å nå målene sine.

Ha en fin kveld videre så snakkes vi i morgen.

Turist i egen by

  • Skrevet 11.03.2015 klokka 18:03
  • Kategori: Blogg

I går var jeg ferdig tidlig så jeg bestemte meg for å nyte det deilige været som er for tiden og ta turn ut og opp. Dro med meg Nambika for å ha godt selvskap på turen og at vi kunne være litt turist sammen i Oslo. Det er herlig å komme seg litt ut og se noe annet enn det man ser hver dag, så vi tok turen opp til Holmenkollen. Vi har jo begge vært der oppe før, men for min del er det noen år siden...Hadde et minne av at utsikten over byen skulle være bra, men ble litt skuffet når det var såpass mye med trær der oppe. Jaja, vi har allerede planlagt at vi skal ta tuen opp til Ekebergparken når det nærmer seg sommeren slik at vi endelig kan få se bedre på utsikten over Oslo! 

Lots of lovely pictures from Paris

  • Skrevet 05.03.2015 klokka 19:34
  • Kategori: Blogg

Paris var herlig og når jeg nå ser på bildene vi tok drømmer jeg meg tilbake til disse dagene med nydelig vær og mange fine opplevelser. Jeg deler noen bildene med dere istedet for å bare snakke om turen!

Vi kom seint på kvelden på søndag og gikk bort til Eiffeltårnet ettersom vi kun bodde 600 meter unna. Det var visst ferie også i Frankrike så vi var ikke alene om å se på det berømte tårnet, men vi gikk over broa og fikk se den fra litt avstand også! Det var et fantastisk syn, så anbefales både å se det på kveldstid og dagtid.

Dagen etterpå dro vi fra hotellet nokså tidlig for å få mest mulig ut av dagen, og det fikk vi virkelig! Vi fikk se både Notre Dame, Louvre og Champs Elysées, i tillegg til å ha tid til en god lunsj, herlig middag og generelt gåing i gatene. Jeg skulle innom en butikk for å se på en veske og da endte vi plutselig opp på en lanseringsfest for et musikkanlegg de skulle lansere i butikken. Det var fotografer og folk som så veldig viktige ut. haha! For en tilfeldighet.  

Fine fine Notre Dame. 

Måtte selvfølgelig ta turen på kjærlighetsbroa også <3 

Tirsdagen bestemte vi oss for å ta turen opp i Eiffeltårnet, selvom det var litt synd at det var litt grått denne dagen så var utsikten fantastisk. Det blåste ganske mye så jeg følte jo selvfølgelig at hele tårnet rista da jeg sto på toppen, så er ganske stolt over meg selv som tok turen. haha! Jeg skjønner at folk med høydeskrekk kanskje ikke tar turen opp, men virkelig - viss du tørr så bør du virkelig gjøre det! Det er en fantastisk utsikt <3 

Resten av dagen gikk til å vindusshoppe og få inn de siste inntrykkene av Paris. Tok turen til Ladurée (som A så på som unødvendig, haha) og kjøpte med meg noen herlige makroner som jeg nøt på flyplassen. Namm.. Himmel på jord altså.  

Jeg skal definitivt ta turen tilbake til denne fantastiske byen, og da skal det i tillegg bli med flere poser hjem. For det skal jo sies at Paris har masse fint å tilby i butikkene også, og det må man jo benytte seg av en gang. 

Oui oui Paris

  • Skrevet 02.03.2015 klokka 22:58
  • Kategori: Blogg

Da har det plutselig gått litt over en uke uten blogging og jeg kan ikke annet enn å skylde på en hektisk hverdag. Allikevel har jeg jo masse bilder fra Paris som jeg så gjerne vil dele med dere, vi gjorde så utrolig mye på de få dagene vi var der og hele turen var perfekt fra start til slutt!

Paris er virkelig en by for seg selv og jeg har så lyst til å reise tilbake, det ble til at vi ikke shoppet noe, men brukte tiden på å bare oppleve og se byen. Det passet meg perfekt både for lommeboka, men også fordi hode mitt trengte å bare slappe av! Det var så behagelig å gå rundt i gatene der, mitt sammenligningsgrunnlag er jo New York og der er hver minste lille gate hektisk og du går aldri i en gate uten at det er noen andre folk der. I Paris derimot var gatene fredlige og du kunne virkelig nyte synet av fantastiske bygninger uten å dulte borti noen hele tiden. 

Deler mer fra Paris med dere i morgen, kanskje kommer det noen tips også om hva som er smart å gjøre og hva man helst kan unngå. Så hold deg oppdatert og følg med, kanskje du også har noen tips å dele? (:  Snakkes!

Vanja Enger

Jeg heter Vanja Enger, er 22 år og kommer fra Trysil. Bor for tiden i Oslo og blogger om hverdagen min, med et hint av mote og interiør. Instagram - vanjaenger


KONTAKT
vanjaenger@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits