Vanja Enger

Herregud, tiden flyr!

 • Skrevet 31.03.2014 klokka 00:26
 • Kategori: New York

18:26

Jeg er halvveis i oppholdet mitt her i New York, i dag er det nemlig 2 måneder siden jeg flyttet hit til denne utrolige byen som jeg nå kaller for hjemme. Trodde aldri at jeg skulle forelske meg slik i en by som det jeg har gjort! Da jeg var liten var jeg så hjemmekjær at verken mamma eller pappa noen gang har trodd at jeg skulle flytte så langt fra hjemme som det jeg har gjort nå, men nå sitter jeg i New York langt borte fra alt det trygge og gode i Trysil. Og jeg sitter her uten å egentlig ha noe hjemlengsel, og det overrasker meg litt. Det er jo ikke det at jeg ikke savner de hjemme i det hele tatt, for det gjør jeg, men jeg elsker å føle meg så selvstendig og voksen! Jeg klarer meg helt fint alene i denne store verden! Og helt alene er jeg jo ikke for jeg bor med tre fantastiske roomies som gjør hverdagen 10 000 ganger morsommere og bedre og der er jeg så takknemlig for! 

Men nå er jeg altså halvveis i drømmen, det er kun 2 måneder til jeg skal hjem igjen til fine lille Trysil og se igjen alle de vakre menneskene som er der. I går skypet jeg først med mamma og pappa som hadde besøk av tante og onkel før jeg skypet med Ida i nesten 2 timer, vi hadde så mye å snakke om og så mye og dele ettersom vi ikke får snakket sammen så ofte som før. Jeg skypet også med Maja og nå er det bare 4 dager igjen til hun kommer på besøk hit, så vi måtte planlegge helgen. Det blir såå koselig! I tillegg klarte jeg å ringe Nambika, mens hun sov stakkar, hun er i Afrika nå og jeg glemte tidsforskjellen. Uff! Jeg har så mange fantastiske mennesker i livet mitt og allikevel klarer jeg ikke å skype med alle hver helg for her er livet så innholdsrikt og spennede og hektisk, så neste helg får jeg ta en ny skyperunde med andre flotte mennesker som jeg savner. 

To måneder i New York betyr mange bilder så jeg tenkte å dele en liten haug med dere nå, noen har vist seg på bloggen før, men dette er mange fine minner så jeg deler de om og om igjen fordi de får meg til å smile   


Hvor ble du av T-Rex?

 • Skrevet 27.03.2014 klokka 02:56
 • Kategori: New York

21:56

I dag var noen jenter og jeg veldig kulturelle, vi dro nemlig opp til American Museum of Natural History som ligger på vestsiden av Central Park. Vi har snakket litt på å reise opp dit for å se hvordan det er der og få tatt noen bilder av T-Rex, og ettersom jeg sluttet på skolen ett og noen av de andre jentene klokka to bestemte vi oss for at dette skulle bli dagen.

Som sagt måtte Kristine og jeg først en tur på skolen for å ha midterm i Fashion (som gikk overraskende greit) før vi kunne kicke i gang dagen. Kom hjem for å spise lunsj før Liv Oda, Helene og jeg reiste opp, Kristine har fått nytt besøk igjen så hun dro for å møte de. Uansett så møtte vi Maja, Ingrid, Divya, Sofie, Mathilde og Amanda der oppe så man kan si vi var er stor gruppe som tuslet rundt på museet. Det er foresten dette museet som ble brukt til filminnspillingen av "Natt på Museet" og dere som har sett den vet at man da kan se alt fra løver, skilpadder og fugler til indianerstammer og annen urbefolkning der inne, men det kuleste var jo alle disse gamle dinosaursjelettene, tenk at disse skapningene faktisk har trampet rundt på denne jorda en gang. Vi ble ganske skuffa når vi ikke fant T-Rex med en gang for han var ikke der hvor vi trodde at han skulle være, og med 9 sultne jenter var det bare en ting å gjøre... Droppe letingen av T-Rex og heller finne en restaurant å spise på. Håpløst, men sant! MAT   Så da landet valget vårrt å Olive Garden på Times Square, en kjempefin restaurant som har masse god mat og deilig desserte. Hihi! 

Jeg har forresten vært veldig flink til å filme i hele dag, helt fra da jeg sto opp til jeg nå snart legger meg. Tenkte å redigere sammen en video til bloggen, men vi får se hva det blir til (:  Jeg har i alle fall hatt en veldig fin dag sammen med noen kjempefine jenter, tenk å ha det så fint her i New York sammen med disse finingene. Jeg er heldig 

Ettersom jeg bare filmet i dag har jeg fått låne bildene som Liv Oda og Helene tok. Alle i leiligheten blogger så hvis dere vil lese deres blogger også er det bare å ta en titt (: 

Dere finner de her: LIV ODAHELENE og KRISTINE 

"What to do" i New York

 • Skrevet 26.03.2014 klokka 00:18
 • Kategori: New York

19:18

Tenkte jeg skulle dele min "dette må jeg gjøre mens jeg bor her" liste. Det er jo tross alt noen ting man bare må se og besøke mens man bor her, kan jo ikke akkurat komme hjem å si at jeg ikke gikk over Brooklyn Bridge mens jeg bodde her for eksempel eller at jeg ikke så en enste musikal. Dermed laget vi en lang liste da vi flyttet hit, og nå har jeg bodd her i 2 måneder (!!!), så har fått haket av noen punkter på listen allerede. Allikevel er det masse igjen som jeg skal utforske og gjøre, men noe av det er jo litt avhengig av været og andre ting har jeg planlagt å gjøre med Maja eller mamma og pappa når de kommer på besøk. Trenger ikke akkurat reise ut til frihetsgudinnen 4 ganger. 

I tillegg var jeg jo her i april i fjor, de tingene jeg gjorde da har jeg ikke haket av på denne listen for kommer til å gjøre det igjen uansett. Jeg elsker denne byen og alt den har å by på, det som er på listen er jo for det meste turistattraksjoner og slike ting man gjør når man er på besøk i en kort periode. Da man har bodd her i 2 måneder finner man jo sine stamkafèer, koselige gater og yndlingssteder som man ellers ikke hadde funnet eller tenkt på som turist og slike ting har jeg jo ikke med på listen.  Det som jeg allerede har gjort er i tykk skrift, mens de andre punktene er fortsatt spennende ting som venter på meg! 

Hvis dere ønsker å få en "New York" guide over steder å besøke eller ting å se som ikke står i de vanlige turistbøkene kan jeg lage en slik en til dere her på bloggen. Bare å si i fra hvis det er noe dere ønsker! (:

 

Ny uke, nye muligheter.

 • Skrevet 24.03.2014 klokka 17:47
 • Kategori: New York

12:47

Hei og god morgen 

Nå har jeg akkurat spist opp den gode frokosten og jeg er klar for en ny dag i denne fantastiske byen! Sov litt lengre enn planlagt i dag så da må jeg bare løpe ned til vaskeriet som ligger vegg i vegg med oss og få vasket litt klær. Rekker i alle fall å gjøre noe før jeg drar på skolen så får jeg heller dra på butikken i kveld etter skolen, for det kjøleskapet begynner å se litt stusselig ut nå. 

Håper alle får en super duper dag og koser dere masse! Det vet jeg at jeg skal gjøre. Nå kom Helene og Liv Oda hjem fra skolen, her er det forskjellige timeplaner for å si det sånn. Rolig dag inne med take away og kortspill

 • Skrevet 24.03.2014 klokka 04:22
 • Kategori: New York

23:22

HIPP HURRA FOR KRISTINE SOM BLIR 20 ÅR I DAG! 

Sov ganske lenge i dag og hadde ingen spesielle planer for dagen annet enn å være flink å lese til Fashion midterm testen som vi skal ha på onsdag. Slasket ganske lenge før jeg kom i gang med dagen, men spiste en god amerikansk frokost, så noen episoder av One Tree Hill med de andre før vi satte oss ned alle sammen med fashion boka og begynte å ta notater. Ettersom Kristine har hatt bursdag i dag fikk hun bestemme litt av hvordan dagen skulle bli så vi bestilte take away mat hjem og koste oss her. Kristine fikk jo overraskelsesbesøk av ei venninne for noen dager siden så de har jo fartet mye rundt så da ble det innekveld med norsk godteri og kortspill noe som var veldig koselig! 

Nå skal jeg være flink student og skrive ned litt flere notater og lese litt i boka før jeg går å legger meg. Starter ikke på skolen før klokken 3 i morgen så skal få meg en god natt søvn og våkne opplagt i morgen tidlig slik at jeg får gjort litt før skolen starter. 

Innkjøpene fra i går

 • Skrevet 23.03.2014 klokka 01:46
 • Kategori: New York

20:46

Tenkte bare å slenge inn bilder av hva jeg kjøpte meg i går da vi var ute og shoppet, det ble ikke så mye i antall, men det jeg kjøpte er jeg skikkelig fornøyd med. Med unntak av en ting og det er skinnjakka, tenker litt på å returnere den og finne en enda finere. Klarer ikke helt å bestemme meg så da får jeg bare kikke litt etter noen andre og se om jeg finner noen. Beklager at bildene ikke er optimale, men lyset i leiligheten er ikke så bra så det fikk bare bli som det ble. Jaja.

Verdens beste joggebukse fra Brandy Melville. Sååå behagelig! 

Pastellrosa genser fra H&M og Tee fra ZARA. 

Skinnshorts fra ZARA. Denne har jeg prøvd nesten hver gang jeg har vært innom, så endelig ble det med meg hjem! 

Så var det dette settet fra Aritzia da som jeg forelsket meg i med en gang jeg så det. Jeg synes det er kjempefint sammen så lenge man bruker det riktig, men kan også bruke det hver for seg. Sååå glad for at jeg tok turen innom den butikken! LYKKELIG 

Hva synes du om det jeg har kjøpt meg? 

Forelskelse ved første blikk

 • Skrevet 22.03.2014 klokka 05:12
 • Kategori: New York

00:12

Dere husker kanskje at vi skulle ha shoppedag denne fredagen? Og det skal jeg si dere at vi hadde. Dro opp til Times Square rundt klokken 1 og jeg tenkte at dette skulle bli dagen for fine innkjøp til klesskapet, men det hele startet dårlig med å gå i første butikken uten å ha med ett eneste plagg ut! Dro opp til 5th Avenue for å titte litt i butikkene der ettersom vi har blitt litt slaviske på butikkene her nede på Broadway. Det er jo mange av de samme butikkene, men alikevel er det litt andre ting i 5th som var greit å få kikket på. Spiste en god lunsj på Panera Bread slik at vi skulle være klare for en lang dag i køer til prøverom og kasser. Været var også nydelig så det var deilig å komme ut å kjenne på solen også. Herlig 

Jeg fant en hel haug på ZARA, men det var bare litt som ble med hjem. Så skulle vi fortsette oppover og jeg foreslo at vi kunne gå innom Aritzia som har blitt min nye yndlingsbutikk her, og glad er jeg for at vi gjorde dette! Jeg fant nemlig verdens fineste sett der som dere skal få se i morgen sammen med alt det andre jeg har kjøpt i dag. Hadde et visst budsjett for dagen og jeg klarte å ikke overskride dette, noe jeg er veldig fornøyd med å faktisk! 

Helene, Liv Oda, Madeleine, Amanda og jeg spiste middagen på T.G.I Fridays og det smakte kjempegodt! Vi ble sittende og skravle lenge før vi bestemte oss for å reise ned til Macy´s før vi skulle hjem igjen. 

En meget fornøyd jente! Det som er oppi posen der får meg til å smile i skrivende stund for det var nemlig forelskelse ved første øyeblikk. Åååh. Materalistisk lykke er nesten den beste følelsen jeg vet om. 

Vi kom hjem klokka halv 11, fikk igrunn sjokk over hvor lenge vi hadde vært ute og kost oss i New Yorks gater. Så nå sitter Helene, Liv Oda og jeg i sengen og ser på Grey´s Anatomy, men jeg skal snart legge meg for morgendagen bli minst like lang som denne. 

Because I´m happy

 • Skrevet 21.03.2014 klokka 00:03
 • Kategori: New York

19:03

Overskriften sier vel sitt, men jeg våknet opp i dag og så at det sto "First day of spring"  på kalenderen og jeg tenkte at dette kom til å bli en fin dag! Da jeg kom på skolen fant jeg også ut at det er den internasjonale dagen for lykke og at det også er dagen for makroner. Og når det både er fint vær, man kan spise makroner og kose seg med venner i New York da er man vel også lykkelig? Jeg er i alle fall lykkelig og det skal feires i kveld. 

Da jeg gikk hjem etter skolen i stad gikk jeg forbi Ladurée, makronhimmelen som man også kan kalle det, og tenkte at jeg skulle unne meg noen makroner og kanskje kjøpe noen ekstra til mine fine roomies. Så jeg gikk inn og stilte meg i køen som ikke var så alt for kort i dag. Herregud så mye godt det var der, men prisene var ikke akkurat lave så jeg bestemte meg for å kjøpe kun 3 makroner som skulle nytes. Det ble jordbær, sjokolade og vanlilje smak så nå gleder jeg meg til å spise de opp. Namm! 

Har du spist makroner i dag? 

Den fineste skoleveien

 • Skrevet 18.03.2014 klokka 23:08
 • Kategori: New York

18:08

Gikk hjem fra skolen alene i dag og tenkte at jeg skulle bruke litt ekstra god tid på veien hjem. Stoppet opp overalt for å ta litt bilder og bare nyte synet av den fineste skoleveien jeg noensinne kommer til å ha! Jeg gikk rundt og smilte for meg selv mens jeg nøt sola, menneskene og alle de fine gatene som jeg går forbi. Det her er liksom hvor jeg bor nå og det føles mer og mer som et hjem så det er rart å skulle ta bilder av det som er helt naturlig for meg og som jeg ser hver dag. Allikevel vil jeg jo huske alt det her for jeg skal jo faktisk hjem en dag, men det vil jeg ikke tenke på nå. Nå skal jeg bare nyte hver dag og alt som kommer med, våren er jo rett rundt hjørnet også! St. Patrick´s Day

 • Skrevet 18.03.2014 klokka 17:21
 • Kategori: New York

12:21

I går var det St. Patricks Day og det er en stor dag her i New York også. Man kunne se folk gå rundt med noe grønt uansett hvor man gikk, om det bare var en liten sløyfe i håret eller om de gikk med grønt fra topp til tå, her var alle med. Jeg hadde skole til 12, men ventet på Helene og Liv Oda til de var ferdig 1. Dro innom hjemme og spiste lunsj før vi tok turen opp til Grand Central, der fikk vi se ei dame i brudekjole så vi fant ut at det var en photoshoot så vi ble stående der en liten stund bare for å se på. Vi fant ut etterhvert at vi skulle forflytte oss ut for det var nemlig en parade som skulle gå opp hele  5th Avenue fra klokka 11 til halv 5 så vi tenkte å få med oss deler av dette. Da vi kom til 5th Avenue fant vi ut at paraden akkurat hadde gått forbi der og at vi måtte gå etter de hvis vi ville se noe, så da tok vi føttene fatt og gikk paralelt med 5th for å nå de igjen. haha! Her kan man ikke gå glipp av noe stort vet dere. Vi fikk i alle fall med oss den siste delen av paraden og innholde var alt fra sekkepiper til korps og bare det vanlige folket som gikk kledd i noe grønt. Byen min 

Nå skal jeg gå til skolen for å ha 3 timer med Busniess English så får vi se hva som skjer i kveld, har ingen spesielle planer så da kan alt skje. Det er i alle fall sol ute så jeg håper det også er varmt og at den ikke bare lurer meg mens jeg sitter her inne. Ha en fin dag! 

MUS I HUS!!!

 • Skrevet 18.03.2014 klokka 02:10
 • Kategori: New York

21:10

Det er ikke bare luksus og glamor å bo her i denne byen, det byr hele tiden på noen utfordringer og i går støtte vi på den største hittil! Det oppstod nemlig krisetilstander i leiligheten!

Vi hadde satt oss godt til rette i stua alle fire for å se på en film før vi skulle legge oss. Det gikk ikke mer enn 10 miutter ut i filmen før vi ser Liv Oda stivne i stolen og setter i gang med et hyl som fikk oss andre til å se i den samme retningen som henne. Der fikk vi se en mus løpe over kjøkkengulvet før den ble borte igjen... Herregud for en forferdelig følelse! Liv Oda kom hoppende opp i sofaen til oss andre og vi tok alle opp beina våre fra gulvet, skreik, lo og fikk totalt panikk. Her satt vi sikkert i 10 minutter - diskuterte frem og tilbake om hva vi skulle gjøre. Hvem skulle vi kontakte? Hva kunne de hjelpe oss med? Måtte vi drepe den? Hva skjer? Var den her fotsatt? Hvor i huleste kom den fra? Jeg har alltid trodd at jeg skulle håndtere en mus ganske greit, men med alle de andre jentene oppi sofaen med meg hylende glemte jeg alt om å håndtere en mus på noen som helst måte.

Heldigvis tok Kristine initiativ og fant frem vikingen i seg, gikk behersket bort til gangen og tok på seg UGGs før hun rolig og forsiktig gikk tilbake igjen til oss og inn i kjøkkenområde med en mopp i hånda. Det var ikke akkurat superhelt fakter, men det var mer enn det Helene, Liv Oda og jeg klarte. Haha! Etter å ha sjekket alle kriker og kroker fant vi ut at den hadde gått hjem igjen. Hva skulle vi tro om det, dette var vel bra eller var det ikke det? Vi har hatt 1 musefelle her, men den har vi ikke tenkt på å sette opp på et logisk sted så Kristine og Liv Oda løp ned på butikken på hjørnet for å kjøpe musefeller og annet utstyr for å få has på denne Jerry. Det endte opp med at vi satte ut 6 musefeller på et 8 kvadratmeter stort område.... Her skal ingen mus komme levende utifra igjen tenkte vi! Vi satt i sofaen og følte at vi så Jerry over alt, at noe krøp på oss uansett hvor vi gjorde av oss, det var kjempeekkelt! Etter 100 innbildninger om å høre Jerry i veggen og ett par hyl fra oss var filmen ferdig og vi var klare for å legge oss. Sove ja, jeg tenkte at dette kom til å bli vanskelig ettersom vi hadde delt historier om at mus kunne komme opp i senga og generelt overalt. Jeg brukte sko for å forflytte meg rundt i leiligheten før jeg til slutt sjekket alle kriker og kroker på rommet og hoppet opp i senga. Jeg skulle opp igjen halv 7 for å være klar til skolen og tenkte at det kom til å gå greit med en gang jeg sovnet, men dette gjorde jeg ikke før klokka var halv 2 kanskje. Ikke nok med at jeg sovnet seint, jeg våknet hele 3 ganger i løpet av natta og følte at den lille musa hadde sneket seg under døra vår og inn på rommet. Med det kan jeg si at det ikke ble noen sjønnhetssøvn på meg i natt!  

Da jeg våknet i morges var det ingen Jerry i fellene, jeg visste ikke om jeg skulle være glad eller ikke for den kommer sikkert tilbake en gang, men da er vi rustet og klare for den slags! Dro på skolen og musa var ikke fanget når vi kom tilbake heller... Så nå sitter jeg her i sofaen, beina godt plantet under pleddet. Vi har nemlig ikke funnet ut hvor den kan ha kommet fra, for noe hull i veggen kan vi ikke se... Vi som trodde at vi skulle få slippe dette nå som vi ikke har sett noe til denslags på 2 måneder! Der tok vi kraftig feil. Tok oss selv i å ha jixet dette for mange ganger til at det ikke skulle skje. KARMA 

Herregud!!! I det jeg skulle publisere dette innlegget kom den hersens musa Jerry tilbake. Igjen ar det Liv Oda som så den først og nå er også Kristine ute en tur så vi er sjanseløse. Vi vet egentlig ikke om den løp i en felle eller ikke, men vi går i alle fall ikke bort å sjekker dette med det første. Den løp forbi den første fordi den stygge ledningen har kommet i veien for inngangen. Akkurat nå liker jeg ikke livet mitt så godt, jeg sitter her i sofaen, trøstespiser Oreo og er redd. Redd for lille Jerry! 

Vi blogges i morgen! Så lenge ikke Jerry kommer å spiser oss opp i natt. 

Love at first sight

 • Skrevet 16.03.2014 klokka 01:03
 • Kategori: New York

20:03

Beklager at det ikke har blitt noen oppdatering på noen dager, men her flyr tiden med fine mennesker. Har ingen planer om at denne bloggen skal bli en partyblogg, men denne helgen har vært en tredagers lang fest. Det er fælt å si det, men utelivet her er så fantastisk spesielt når man er med noen supre folk også! Vi har blitt en liten partyclique som går ut sammen, også er det med flere noen ganger. Dette var de første jentene fra Gateway vi hilste på når vi skulle ut for første gang så det er litt morsomt å tenke på at vi faktisk er så mye med hverandre. Vi har det i alle fall utrolig morsomt sammen og kveldene vi drar ut slår aldri feil. Jeg har sett masse bilder fra Trysil i dag med det fine været, afterski og bare nydelige folk i påskesola så savnet hjemme litt da, men det er fortsatt ingenting som slår en bra kveld ute her i byen med noen fine jenter! 

Så nå skal vi fikse oss, komme oss inn i en taxi før vi møter de andre for å spise middag. Håper alle hjemme har en super helg og koser dere like mye som meg, for livet her er helt fantastisk  

Noen bilder fra denne helgen og tidligere helger. For en gjeng 

The city that never sleeps

 • Skrevet 13.03.2014 klokka 03:57
 • Kategori: New York

22:57

Fikk ett par bekymrede meldinger fra de hjemme i dag mens jeg var på skolen og tilfeldigvis hadde noen i klassen akkurat sagt det høyt at det hadde vært en eksplosjon oppe i Harlem. Så jeg teksten de alle tilbake om at jeg hadde det bra og at alt var i orden. Harlem er nord på Manhatten, men både leiligheten vår og skolen ligger sør på Manhatten så dette har jeg egentlig ikke lagt noe serlig mye merke til annet enn i avisene. 2 veninner fra klassen bor faktisk bare to Avenuer bortenfor eksplosjonen, men de var på skolen så alt er bra med de også, bare skummelt og tenke på "hvis om at det, dersom at det..."  

Vi var ferdig på skolen klokka 1 så når vi kom hjem satt Helene og Liv Oda klare i sofaen med treningtøyet på, for her skulle det trenes. Ettersom Kristine har vært flink å trent hele uka tok hun en velfortjent lur mens vi andre dro oss bort på treningssenteret. Det ligger ikke mer enn kanskje 10 minutter gange fra leiligheten, så det passer veldig fint! Ble styrke og intervaller i dag, så fornøyd med treningøkt nummer 2 her i New York. (: 

I morgen er det lang dag på skolen nemlig fra 9 til 4, men vi feirer at det nesten er helg med litt fest på kvelden. Vi vet det med å kose oss her i byen for om det er midt i uka eller helg har ingenting å si, for det er sant det man sier om at denne byen aldri sover. Allikevel er det noe jeg må gjøre så med det sier jeg god natt. 

Har ingen bilder fra dagen i dag, så det får bli noen som Helene tok i går mens vi var ute å gikk (: 

Dancing in the backyard

 • Skrevet 12.03.2014 klokka 00:45
 • Kategori: New York

19:45

Jeg tok faktisk turen til treningssenteret i dag morges med Kristine! Det var utvilsomt mer slitsomt å stå opp enn det det var å løpe på tredemølla, men det sier vel mer om meg som B-menneske enn det gjør om kondisjonen min. Det var i alle fall ganske deilig å komme igang igjen med trening så nå har jeg betalt medlemsskap ut mars og hele april. 

På skolen i dag hadde vi Business English og de timene går ganske fort ettersom jeg synes det er interessant. Etter skolen dro Kristine og jeg hjem for å vakse leiligheten så nå er det ingen hybelkaniner her lengre, men heller såpelukt og skinnende gulv (:  

Vi måtte ta oss en tur ut i nabolaget etter at Helene og Liv Oda kom hjem for det har vært helt fantastisk vær her i dag også, 20 grader og sol så her skal ingen klage, men det kan hende det blir endringer på dette i morgen for da er det meldt snø!!! Vil ikke ha det nå, det er jo så mye bedre med denne varmen ♥  Vi fant i alle fall en skikkelig søt bakgate som vi tok litt bilder i så da fikk jeg blogget litt outfit i dag også visst. Hehe. Ja, denne bloggen er litt rosa, men det må dere bare leve med. 

Our own rooftop

 • Skrevet 11.03.2014 klokka 02:53
 • Kategori: New York

21:53

Det er sååå deilig vær her for tiden og jeg håper på å ikke ødelegge noe med å forutsi at det er starten på våren vi kjenner, men det hadde vært så herlig hvis dette bare fortsetter. På vei til skolen i dag klokken 8 i morges var det faktisk "varmt" og det gjør så mye med humøret! Snart kan vi gå i shorts, skjørt og bare kose oss på takterassen vår. Ja, dere hørte riktig! Vi har som de fleste New Yorkere en takterasse, ikke at vi skal skryte på oss den fineste, men den er der og den ligger i ly så når solen titter frem varmer den godt der oppe! Utenfor rommet til Helene og meg er også fire escapen og den gjør hele New York opplevelsen komplett, små ting - store gleder! 

Nå sitter vi alle i hvert vårt rom eller i hver vår seng og er usosiale. Blogging, Facebook, Dallas på TV eller andre ting. Jeg skal i alle fall snart hoppe i loppekassa for i morgen har jeg lovet å bli med Kristine på treningssenteret for min første treningsøkt her. Vi begynner jo ikke på skolen før ett så det skal vi rekke fint. Men jeg får bare se hvor dårlig formen har blitt, så får jeg ta der videre derfra. 

Helenemor 

Fantzy pantzy

 • Skrevet 10.03.2014 klokka 22:40
 • Kategori: New York

17:40

Kjøpte meg en sykt billig bukse på H&M i går og jeg er såå fornøyd! Har lett etter en slik bukse lenge nå, men aldri funnet en fin og behagelig til en grei pris. Så fant jeg denne i går til 20 dollar og kunne nesten ikke legge den tilbake. 

Hadde er grei dag på skolen id ag og da jeg kom hjem vasket vi litt klær, kost oss i det fine været og tok litt bilder. Blogger mer om det i kveld men nå står middagen for tur. Det blir taco i dag også og det skal jeg ikke klage på i det hele tatt! Lykke over alt på jord Hva synes du?

Våren har kommet til New York

 • Skrevet 10.03.2014 klokka 03:30
 • Kategori: New York

21:30

Hei og hopp 

Våknet ikke akkurat tidlig i dag, men vi skylder på at vi fikk en time mindresøvn i natt... haha! Det som er så koselig med slike dager er at vi alle sammen samles inne på Helene og mitt sitt rom for å snakke om alt og ingenting fra kvelden før. Det har liksom bare blitt slik og det er kjempekoselig (: Brunchen i går var kjempemorsom, men kvelden ble bare mer og mer teit så vi dro hjem ikke alt for sent faktisk. Så når vi våknet i morges trengte vi å få shoppet ut litt frustrasjon! Derfor tok Kristine, Helene og jeg turen ut for å se litt i butikker og gjerne få med litt hjem også - det trengtes for slitne sjeler! Så vi gikk ned til Broadway for der finner man de fleste butikkene som er viktige. Jeg fant mye fint, men prøver så godt jeg kan for å spare litt..  Vi har sagt at på bursdagen til Kristine skal vi alle faktisk ha en ordentlig shoppedag så da sparer jeg det meste til da. Det blir en bra dag det! (: 

Akkurat nå sitter vi i stua, har akkurat spist taco for første gang i New York og det var delicious (!!!) så vi skal bare kose oss her inne resten av kvelden med New Girl på tv'en.

New York City 

Skulle jeg dratt på festival i sommer hadde jeg kjøpt halve Urban Outfitters! Så mye fint  

Det er fint å shoppe i SoHo!  

Fine Kristine og meg venter på Helene på Zara.

Fornøyde jenter etter litt shopping.

En god latter forlenger livet

 • Skrevet 08.03.2014 klokka 07:46
 • Kategori: New York

01:46

På fredager har jeg egentlig fri fra skolen, men vi måtte allikevel ta turen dit i dag fordi vi skulle ha et infomøte om visumet vårt.  Så litt før 12 rusler Kristine, Liv Oda og jeg avsted mens Helene fortsatt lå å latet seg fordi hun er så heldig å ha amerikansk pass. Det varte ikke så lenge så vi var hjemme igjen rundt 1 og da la jeg meg rett tilbake i sengen. Jeg vet jeg er i New York og burde gjøre noe nytt og spennende hver eneste dag, men i dag ville verken jeg eller kroppen min gjøre noe annet enn å slappe av, spise svensk godteri og se på New Girl på netflix. Den serien får alltid dagen til å se fantastisk ut, så magemusklene har blitt trimmet hardt i dag for å si det mildt. Helene og jeg synes denne serien er super morsom, mens Liv Oda synes den bare er super teit. Så jeg har forlenget livet mitt litt i dag (:

Vi fikk et lite besøk av Maja, Ingrid og Mathilde midt på dagen så det var koselig. De bor i Silver Towers som er ligger lengre opp på øya, så de ville se hvordan det så ut hjemme hos oss. Alltid koselig med besøk synes jeg, så vi må tat turen opp til de også for jeg er veldig spent på hvordan det faktisk ser ut i leilighetene til Silver Towers - hørt så mye positivt (:  Etter at de dro hjem fikk jeg så syykt lyst på taco fordi det var det dem skulle spise i dag, men jeg tenkte det fikk vente og bestilte meg heller Sushi på døra ettersom jeg har hatt lyst på dette en god stund. Namm! 

Kristine og Liv Oda på vei til skolen 

Det er et "maleri" på en tilfeldig vegg på vei til skolen og jeg synes det er like kult hver gang jeg ser på det!  

Nå skal jeg legge meg for i morgen blir det en laaaang dag med mye morro, det er nemlig brunsj fra halv 3 og da starter dagens festligheter. Disse festlighetene varer til langt på natt så i morgen blir det nok ingen blogging. Så snakkes på søndag. Ha en fin helg alle sammen (:

Svar på spørsmål

 • Skrevet 07.03.2014 klokka 05:16
 • Kategori: New York

23:16

Hva gjør du i New York? 

- Jeg lever mine 4 beste måneder her. Neida, joda - jeg gjør faktisk det, men i hovedsak studerer jeg Fashion Management gjennom Gateway College.

Reiser du med venninner som vil det samme som deg?

- Jeg reiste helt alene uten å kjenne noen fra før, men jeg bor jo sammen med 3 fantastiske jenter som jeg ble kjent med via facebook. Når vi ble tatt inn som studenter på Gateway ble vi også lagt inn i en facebookgruppe og der kom jeg i kontakt med Helene, Liv Oda og Kristine så bestemte vi oss for å bo sammen. Vi går alle den sammen linja, men det er 3 forskjellige klasser i Fashion Management så Liv Oda og Helene går i klasse 1 og Kristine og jeg går i klasse 3.


Hvor lenge blir du der? 

- Jeg blir her til i slutten av mai, så totalt blir det 4 måneder. Skolen slutter 17. mai, men jeg blir her i en uke til etter siste skoledag. 

Hvordan ser en typisk dag for deg ut? 

- Jeg våkner så vidt, står opp etter 40 minutter slumring (B-menneske), spiser frokost og fikser meg. Går til skolen som tar ca. 15 minutter, og har skole i 3-4 timer før jeg går hjem igjen. Spiser lunsj eller middag avhengig av om jeg har skole tidlig eller seint. Får gjort unna de nødvendige tingene som å vaske klær, kjøpe mat etc. ettersom jeg sjeldent får gjort dette FØR skolen... Så koser jeg meg enten med å gå i butikker med jentene, gå på kafé eller bare bli inne hvis været er litt kjipt. De kveldene vi kan gå ut så gjør vi ofte det, men dette tilpasser vi til når vi har fri dagen etter osv. sånn at vi ikke går glipp av så mye skole. Utelivet i New York er helt fantastisk så det går ikke an å gå lei, nye mennesker, nye steder og herlig stemning hele tiden. 

Ingen dag er lik her i denne byen så det er vanskelig å generalisere en typisk dag, og her går dagene i ett. Noen dager er vi flinke til å gjøre litt turist ting, mens andre dager er det godt å være hjemme. Det skulle blitt slitsomt å være "turist" i 4 måneder så det er godt å slå seg til ro også. 


Koster det ikke sykt mye å bo der, hvordan har du råd?

- Jeg har betalt alt på forhånd slik at jeg slipper å tenke på å sette av penger til leie hver måned. Jeg betaler sånn ca. 10 500 kr i måneden for leia også har jeg betalt inn et depositum som de trekker penger fra hver måned for strøm osv. Så jeg har beregnet med å bruke ca 45 000 kroner på leilighet i disse 4 månedene jeg er her. 

Jeg jobbet hele sommerferien og så mye som mulig på høsten og vinteren frem til jeg reiste. Jeg kombinerte 3 jobber etter sommerferien ettersom det er vanskelig å få en hel stilling som kun er midlertidig, men jeg trivdes i hver jobb og er kjempeglad for det! Så jeg har betalt både skole og leilighet med egne penger før jeg reiste og lever nå på oppsparte penger + stipendet fra lånekassen. 

Har du blitt kjent med noen? 

- Jeg har jo mine fine roomies som jeg klikker veldig med også har jeg jo blitt kjent med flere folk fra klassen. I starten av semesteret hadde vi noen dagen hvor det var litt fellesaktiviteter for alle, slik at vi skulle bli litt kjent. Så nå har jeg et lite nettverk som vokser for hver dag.  


Beskriv deg selv med 3 ord. 

- Her måtte jeg spørre Helene og Liv Oda om hjelp for dette synes jeg er så vanskelig å svare på selv. Såå - morsom, omsorgsfull og litt distré / vimsete.

Kan du skrive litt er om studiene du går?

- Jeg går linjen som heter Fashion Management and Entrepreneurship. Vi har 4 fag - Marketing, Business English, Fashion Management og Entrepreneurship. Lærerne våre er "amerikanske" (de snkker i alle fall engelsk) så studiene går da på engelsk, men dette har gått mye lettere enn det jeg hadde trodd på forhånd. Vi har hvert fag 1 gang i løpet av en uke, utenom Business English som vi har 2 ganger. Så det er ikke lik at vi har mye variasjon i løpet av en dag, men det er helt greit. 

I klassen min er det 25 fine folk og vi er en bra klasse som er aktive og engasjerte i timen. Noen er her fordi de vil noe videre innenfor moteindustrien etter hvert, mens andre er her for opplevelsen sin skyld og har interessen for mote som en hobby. Man trenger ikke å vite hvem alle de store designerne er eller være kjempekreativ selv, her lærer man alle aspekter innenfor moteindustrien. Det ligger mer bak enn bare å tegne skisser, sy og selge produktet sitt. Det fine er at lærerne er så samstemte slik at det flyter sammen og de kan gjenta i Marketing klassen noe av det som ble sagt i Entrepreneurship klassen fordi de jobber godt sammen. 

Jeg er i alle fall veldig fornøyd med studiet jeg har valgt og synes det er lærerikt og spennende, men jeg bor her jo i all hovedsak for å ha det gøy i byen og bli kjent med fine fine New York! 


Hvordan kom du frem til at du ville gå den, hva du går og hva tenker du å gjøre etter å ha tatt den? 

- Jeg reiste til New york med folkehøgskolen i april i fjor og da jeg var her forelsket jeg meg helt i byen, så med en gang jeg kom hjem igjen gikk jeg inn på Gateway sine nettsider for å søke om plass. Jeg bestemte meg for å søke Fashion Management and Entrepreneurship mest fordi det hørtes spennende ut og fordi jeg ville gå noe annet enn det jeg skal gå når jeg kommer hjem. For da står nemlig lærerutdanning høyest på lista, så jeg håper på å flytte til Oslo, bo med noen fine jenter og gå på skole der (: 

Hvor dyrt er det å bo i New York og hvordan fikk du tak i leilighet? 

- Hvor mye jeg betaler har jeg allerede svart på, men man kan jo selvfølgelig finne billigere alternativer og dyrere alternativer. Det kommer bare an på hva du leter etter og hvor høy standard du vil ha på leiligheten. Husk at standarden i USA er mye lavere enn hjemme i Norge så det koster litt mer her for det sammme som hjemme.

Gateway hjelper deg med å finne gode leiligheter, de legger ut linker til gode utleiere. Leiligheten vi har fant i gjennom en av disse linkene, selskapet vi leier gjennom heter apt212 og på deres nettside ligger det mange leiligheter over hele Manhattan. Vi ville bo i SoHo område fordi det var nærme skolen og det er veldig fint her, mange søte parkerm kaféer og butikker. Når vi fant en vi syntes var fin la vi inn en søknad og fikk leiligheten. Det var lykke det! 

Sockerbit here we come

 • Skrevet 06.03.2014 klokka 06:01
 • Kategori: New York

00:01

Jeg tok faktisk turen ut igjen etter at jeg hadde spist lunsj i dag, fant ut at kjøleskapet måtte fylles opp litt så da ble det til å gå litt rundt i andre butikker også. Først hadde Helene alt bestemt seg for ett par sko fra Aldo så vi gikk rett ned til Broadway slik at hun skulle få bli lykkelig eier av ett par nye sko. 

Selfie 

Etterpå dro Helene og jeg på matbutikken, denne gangen testet vi ut en ny en, altså en ny en for oss, den ligger ganske nærme leiligheten så det er litt lettere å ta turen dit med beina enn å måtte ta toget med alle bæreposene. Og vi var egentlig fornøyd, men noen nøkkelprodukter manglet de så det er ikke en absolutt favorittbutikk. Den hadde i alle fall det viktigste vi trengte så da er det helt greit. 

Dro hjem og lagde meg en deilig god middag før jeg skulle komme igang med litt lekser. Vi bestemte oss for å jobbe med leksene vi hadde i en og en halv time før vi skulle være litt flinke og ta turen ut på gata igjen. Vi har lenge snakket på å dra til Sockerbit som er en butikk med svensk smågodt og noen andre svenske og norske produkter, så det gjorde vi! JEg håpet må at de kanskje skulle ha messmør (svensk prim) der, men det fant jeg ikke. Uansett så var det deilig å ta den første biten av det godteriet. Dette skal jeg kose meg med leeenge fremover for hg prisen her er noe dyrere enn det den er rett over grensa hjemme kan man si. Haha! 

En stykk fornøyd Vanja!

Etter Sockerbit dro vi videre til Grand Central bare for å faktisk ha vært der sammen, vi har en bucketliste som vi skal gjennom før vi reiser hjem igjen, og Grand Central var en av punktene på den lista. Check! Det er jo så fint der at man bli jo litt målløs. Det minner meg sånn om Madagaskar så jeg begynner alltid å smile når jeg ser den klokka i midten. Morro for unga (: 

Så nå ligger jeg i senga trøtt og sliten etter en veldig fin og innholdsrik dag med jentene. Nå kan bare morgendagen komme så lenge jeg får sove pittelitt først! God natt 

Vanja Enger

Jeg heter Vanja Enger, er 22 år og kommer fra Trysil. Bor for tiden i Oslo og blogger om hverdagen min, med et hint av mote og interiør. Instagram - vanjaenger


KONTAKT
vanjaenger@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits