Vanja Enger

PITAPIZZA

 • Skrevet 29.01.2011 klokka 15:15
 • Kategori: Mat

Jeg fikk masse inspo om hva jeg kunne skrive om her av Maja. Og tenkte at jeg kunne starte med et godt og enkelt middagstips. Maja går jo på NTG på Lillehammer, men håper hun setter pris på min mat (: hehe.

Det du da trenger er:
- Pitabrød
- Tomatpuré
- Kjøtt/kylling
- Mais
- Annanas
- Ost 
Eller andre ting man vanligvis har på en pizza.

Det som er så enkelt med pitapizza er at man bare skal steke det i ovnen i 10 minutter i 200 grader. så enkelt, men SÅ godt!  Så dette er fint for de som ikke er så gode på å lage pizzabunn (:  hehe.

Håper dette var en enkelt og godt middagstips.

- KOS

TYSKLANDSTUR

 • Skrevet 28.01.2011 klokka 21:22
 • Kategori: Blogg

Om akkurat 1 uke så sitter jeg i et hjem i Tyskland. Hvor kult er ikke det da?

Dette er et prosjekt som skolen min er med på. Det er 6 land som er med på prosjektet, nemlig, Romania, Litauen, Spania, Tyskland, Finland og Norge. Opplegget er slik at  fire elever fra hver skole, sammen med fire lærere får reise til hvert av de landene. Så de var her i fjor vinter og  besøkte oss! Så nå er tiden inne for at man skal på den nest siste turen og dit skal jeg.

Vi reiser fra Trysil klokken 5 om morgenen og lander i München en gang på formiddagen (:  Det blir så koselig!  Gleder meg masse! Jeg skal bo hos ei jente som var her i Trysil i fjor! Så det bli bra! Også skal jeg forhåpentligvis få treffeigjen Jonas som var en super awesome gutt fra Tyskland også. 
Dere skulle ha hørt meg i dag, jeg sa til Pernille og Berit (som er utvekslingsstudent fra Tyskland) at om en uke så var jeg i Tyskland, og jeg bare "Om en uke er jeg i Tyskalnd, å fy! Det er BARE 1 uke til jo. Herregud! kødder du med meg?"  Jeg ble helt sjokka selv da jeg sa det, tida går så fort. Jeg har jo visst om det i mange måneder nå, men blir like sjokka hver gang x) haha!

Så vi reiser en fredag og kommer igjen onsdagen uka etter. Gleder meg til å komme litt bort, og se hvordan det er i Tyskland. Og hvis jeg skal være mer presis så er det jo i Kempten. Det her kan bli en superfin tur med tre fine jenter!  JÆ GLÆR MÆ!

Hvis dere har noen spørsmål rundt alt dette her så er det bare å komme med det! Jeg skal svare så godt jeg kan (:

Jeg er sånn ca. SÅ gira!

- KOS

SNART HELG (:

 • Skrevet 28.01.2011 klokka 15:00
 • Kategori: Hverdag

Har DU peiling på hvordan et godt essay skal skrives? Jeg sliter. Så hvis du har noen gode eksempler på tema, tar jeg de imot med åpne armer. Det eneste kravet til essayet er at det skal ha noe med to dikt om såpebobler, ellerno.

Dette blir det første helgen på lenge hvor jeg ikke har så veldig mange ting jeg skal gjøre. Jeg tror faktisk jeg skal ta meg en liten skitur i morgen. Men det som står først på agendaen er å bowle med noen jenter og spise på peppes (:  Fin start på helgen!

Akkurat nå så sitter jeg jo i norsktimen og prøver å finne inspirasjon til hva jeg skal skrive om. Og når jeg ser utover i klasserommet, sitter halvparten på sider som facebook, google og it's learning (noen er da litt skolerelaterte). Men har dere tenkt over det? Facebook har en innebygget magnet som bare trekker til seg elever. Og helst Tetris! Det er helt vilt hvor hekta man blir! Jeg hadde min periode for en måned siden, men etter at jeg var på avvenningskurs i jula, så etter det har det blitt mindre av Tetris og den slags.

Med den "filosofiske" slutten på en så alt for dårlig blogginnlegg så avslutter jeg først som sist... Men jeg vil bare si dere det at: ha en fin helg, og ta vare på det dere har! Og si til de dere bryr dere om at dere er glad i dem. Det er noe jeg er altfor dårlig til å gjøre. Skjerpings!

Nå er det helg og jeg har brukt hele norsktimen på å tenkte over uviktige temaer, skrive innlegg og å gi de andre jentene tips om hva de skal skrive om. Jeg er FOR snill! kunne jeg ikke tatt de temaene selv?  What to do?

- KOS fra vinterVanja

PS: husk spørsmålsrunden lengre ned! (:

MASKERADEBALL

 • Skrevet 26.01.2011 klokka 21:54
 • Kategori: Blogg


< 3

EVERY GIRLS DREAM...

 • Skrevet 25.01.2011 klokka 23:09
 • Kategori: Blogg

ØLBRILLER

 • Skrevet 25.01.2011 klokka 17:12
 • Kategori: Hverdag
Jeg har hørt på den overnevnte sangen i hele dag. Jeg digger den :-) foreløpig i alle fall.

Akkurat nå sitter jeg på bussen til Elverum, fordi jeg skal på AU møte forså og ha felles komitemøte i morgen. Det blir koselig å se igjen alle! Lenge siden sist gitt.. Så nå sitter jeg her i mørket, jeg skulle egentlig rette tysk innleveringen på bussen, men såå urutinert som jeg var ladet jeg ikke opp dataen på skolen før jeg stresset ned på bussen hvor jeg der bare hadde kortet mitt å betale med og dermed måtte låne penger av Erle. Karma? Men TUSEN TAKK til Erle da! :-)

Min neststørste bekymiring etter dette er om det er nett på hotellet så jeg får levert leksene. Men det MÅ det være. Hvis ikke.......

Nå er jeg snart fremme så vi snakkes seinere.

- KOS

SUMMERTIME

 • Skrevet 25.01.2011 klokka 11:17
 • Kategori: Hverdag

Kan noen gi meg tilbake sommer?  Jeg vil tilbake til Malta, til Bodø, til Orsa, bare være med venner og slappe av! Sommeren 2010 var den beste sommeren jeg har hatt på lenge, og jeg kommer aldri til å glemme noe av den! (:- KOS

BABYDOLL

 • Skrevet 24.01.2011 klokka 23:03
 • Kategori: Hverdag

ååååååh! Minner < 3  Jeg liker å sitte å se på gamle bilder. Det er så koselig!

 

+ Liker du å se på gamlebilder?

- nattaKOS

ASK ME, AND I WILL ANSWER YOUR QUESTIONS (:

 • Skrevet 24.01.2011 klokka 19:38
 • Kategori: Hverdag

"Ich heisse Vanja" er det eneste jeg kan på tysk igrunn. Kan jo kanskje litt til, men jeg tørr jo aldri å snakke høyt da, så da blir det til at man suger! Og jeg skal liksom til Tyskland om bare ett par uker. Har gruppearbeid i tysken nå og det skal leveres inn i morgen, jeg har kommet kjempe langt. ja'a, helt klart.  Jeg har faktisk skrevet noen setninger (på norsk), det er jo så vanskelig da! Hvem sitter hjemme og brenner inne med informasjon om etterkrigstiden i Tyskland da? Ikke jeg i alle fall!

Sånn seriøst så er det jo faktisk bare 2 uker til jeg sitter i Tyskland! Det blir utrolig morsomt og spennende! Jeg kan skrive et eget innlegg om dette snart, men nå må jeg tilbake til tysk leksene. Noe jeg må bli hjemme for istedet for å dra på fotballtrening. Fælt.

 

Jeg tenkte å kjøre i gang en spørsmålsrunde hvor dere kan spørre om hva dere vil. Men jeg svarer ikke på usaklige og useriøse spørsmål.   Just sayin.  ha en fin kveld i kveld da. (:


- KOS

FISKEBOLLA BOR I HAVET, HAVET ER FISKEBOLLAS HJEM, HJEM, HJEM, HJEM.

 • Skrevet 24.01.2011 klokka 14:16
 • Kategori: Hverdag

Lenge siden sist, men det har skjedd så mye, men ikke så mye spennende. 
Jeg kan jo starte med å si at dansingen i gymmen på fredag gikk fint. Når jeg hørte en av guttene si "ikke derifra da, det er det mest slitsomme" så måtte jeg smile litt ekstra! Det ER virkelig slitsomt å danse, og det ER god trening. Så det så!

I helgen var det jo skiskyting og jeg traff igjen mange fine folk! Det var kjempekoselig, men ettersom jeg måtte jobbe så  fikk jeg ikke sosialisert meg like mye som jeg hadde lyst til! Men men. Satser på å se de gijen litt oftere, altså litt oftere enn hvert 3. år.

 


Hvis dere lurte så er det fiskeboller, poteter og gulerotsalat som middag i kantina i dag, men jeg tok den siste posjonen så da får dere ikke noe allikevel. To bad for you!  Genseren jeg har på meg er forresten fra Gina Tricot for 149 kroner, tror jeg. :- )  Liker fargen så godt!

Nå starter timen så jeg skal ha 2 timer tysk før jeg må opp på jobb og jobbe i to timer. Ekstravakter gir meg penger det også, så JA TAKK! :- )

Vi snakkes
- KOS

DANCE WORKOUT med klassa (:

 • Skrevet 21.01.2011 klokka 10:25
 • Kategori: Hverdag

Nå sitter jeg alene igjen i hallen, Maren har akkurat gått og klassekameratene mine begynner å komme inn for å skifte. Jeg har danset med Maren siden klokka 9 i morges. Danset og danset, men i all fall gjort noen forskjellige moves.  haha. Maren gjør meg crazy..

I dag skal jeg altså ha dans for klassa i gymmen, og kjenner nå at jeg begynner å bli litt nervøs.. haha. Men jeg hadde det i fjor også, så det skal nok gå bra.  Men ettersom jeg skulle prøve å velge noe litt "ikke shaky"  så da blir det den dansen jeg og Maren lærte oss på fredag som var :- )  MORRO.. Ønsk meg lykke til da!


- KOS

BLOGLOVIN

 • Skrevet 19.01.2011 klokka 18:33
 • Kategori: Hverdag


wow. jeg har et bra kamera på mobilen :- O  haha. Ikke bry dere om kvaliteten. I dag hadde jeg på meg min nye tights fra BikBok.  Den er sånn pusete eller hva jeg nå skal kalle den.  Ganske digg egentlig nå som det er 20 minus ute. Det kjennes iaf sånn ut.

Først og fremst så vil jeg gratulere Marte med å bli 18 år i dag og med LAPPEN!  Hun besto og kom kjørenes alene på skola i lunsjen i dag. haha. søteste!  
Og nå skal dere høre her. Ettersom jeg var ferdig på skola klokka 12 i dag så var jeg frivillig med i idrettklassa sin samfunnsfag time. Det var villt!  Ikke akkurat, men jo. Jeg var vel nørdi nr. 1. Men koselig det altså. Satt der og rakk opp hånda og besvarte spørsmålene til læreren med glans. Juksa litt ettersom jeg hadde samfunnsfag i fjor. Men alle vet vel i hvilke jobber arbeidmiljøloven ikke alltid kan bli fulgt. Nemlig....? 
jo det skal jeg fortelle dere. Det er for folk som jobber på havet, som for eksempel sånne rekefiskere. De har ikke alltid like bra rom, og arbeidstider på jobben, men noe som er bra for dem er jo den friske luften de puster inn.  Så da lærte du kanskje noe nytt noe i dag også?  det hadde vært fint :- )

Som jeg kanskje har nevnt tidligere så var jeg en aktiv skiskytter før, men jeg la opp for, hva var det? 3 år siden?? Tror det. Og etter det har jeg kanskje gått  5 skiturer. Inkludert de man går sammen med klassen :- )  Så jeg er ikke så veldig aktiv lenger, men i helga som var gikk jeg 15 km på 90 minutter. ahha. Kanskje ikke noe å skryte av, men morro var det. Jeg gikk med Mayken +++. Og jeg innså da at jeg må trene litt mer vis jeg skal orke å gå 30 km på bursdagen min.

Åååh. flinke altså!

Og når vi snakker om ski og skiskyting så er det renn her hjemme i Trysil i helga. Og da skal jeg og noen andre jenter dra opp og se på :- )  Det blir koselig! Fordi jeg har ikke vært på noe renn siden jeg slutta, men savner det masse!  Det er så godt miljø. OG folka er så BRA! Så det blir kozz! haha.

Til slutt legger jeg ved supersøte-kosemoseoverdose-sjokoladeiheletrynet bildet av meg og Natalie :- )


- KOS
husk å følg meg på bloglovin

SJOHEI

 • Skrevet 18.01.2011 klokka 19:19
 • Kategori: Hverdag

Jeg må løpe videre så er ikke mye jeg får sagt, eller skrevet ned, tenkte jeg skulle prøve meg på en video hvor jeg viser dere hva jeg kjøpte meg i går. Men vi får se. Kanskje etter treninga. Uansett så har jeg ikke fått tatt noen bilder, så er ikke så mye å vise dere enda, men Det kommer det kommer. Enten som video eller med bilder... :- )

Dere kan jo få se dagens outfit da med mitt finfine webkamera. HOHO!  Dyrepriiiiiiiiiiint! Jeg elsker denne buksedressen som jeg i dag brukte som vanlig bukse.

Vi sees kanskje seinere i kveld, om ikke det skjer så skal dere få en oppdatering i morgen! Kos dere i kveld, for det skal jeg gjøre :- )

 

+ Hva synes du om buksa?
+ Og vil du ha en video her på bloggen? Eller er det bare så 2010?  hahahaha!!!

 

- KOS

 

Hei.

 • Skrevet 17.01.2011 klokka 21:13
 • Kategori: Hverdag
Hei.
Nå er jeg på vei hjem fra Hamar. Har vært innom Turid, Vegard og Natalie også, det var koselig det. Første gangen jeg mobilblogger nå, så det er ikke sikkert det blir kjempebra. Hvem vet?

På Hamar så fikk jeg da brukt opp noen penger. Jeg skulle liksom kjøpe på salg jeg da, men tror det ble 1 plagg ellernoe som var på salg. Jaja! Jeg fikk da kjøpt meg det jeg ønsket meg meste. :-D plaggene skal dere få se i morgen hvis jeg rekker.

+ hvordan har din dag vært?
+ og er du sliten akkurat nå? For det er jeg :-O

- KOS

TURTELDUE? MEG. NEI!

 • Skrevet 14.01.2011 klokka 22:07
 • Kategori: Hverdag

Facebook er tingen. Det er det som gir oss alt det nye. :- )  Ich liebe < 3

Nå sitter Maren og jeg i sofaen og ser på korslaget. Vi må gjøre media leksene ferdig egentlig. Så stå på liksom!

For å nevne det, bare sånn i en bisetning, så var dansinga kjempegøy!! :- D   Danselæreren vår var kjempeflink,  og utrolig rå! Made my day!  Litt sliten i hodet i fra i natt, så trinnene gikk litt treigere inn i sjela enn til vanlig.  JAJA! I morgen er det dans klokka 12, jæ glær mæ! ^^  Så da sees vi i morgen, kjære lesere.

- KOS

DANCING QUEEN

 • Skrevet 14.01.2011 klokka 17:13
 • Kategori: Blogg

Nå skal jeg på dansing med Maren. Vi meldte oss på et dansekurs som skal være her i Trysil med en kjent og flink fyr.  :- )  Så det er i dag og i morgen så dette skal nok bli en fin fin helg :- ) I går hadde jeg det super kveld i går, da var det vinterball på skolen. Jeg tok ingen bilder så får se om jeg får noen av de andre. Skal oppdatere dere litt i kveld når jeg kommer til Maren og skal gjøre litt media lekser. Så sees rundt sånn.. hva skal man si.. 9?

 

- KOS

I LOVE YOU

 • Skrevet 11.01.2011 klokka 22:59
 • Kategori: Hverdag

singlett - hm  //  silkeskjorte - primark  //  tights - hm  //  strømper - husker ikke

I LOVE YOU GUYS!

Jeg vil starte med å takke den personen som fant opp isposen!  For akkurat nå sitter jeg med en på kneet. Fotballtreninger med damelaget er ikke mildt. Og når man er keeper og blir skutt på blir det ikke akkurat mildere!  Skuddtrening i dag..... Når jeg var den eneste keeperen på trening. I går ble den andre keeperen vår også skadet. Så håper hun er tilbake fortere enn vi tror. Jeg trenger deg. :- )  Det som altså skjedde var at jeg fikk kneet litt sånn ut i en knekk og tilbake igjen. Så er bittelitt vondt kan man si. Men jeg får holde ut til Marit er tilbake :- )

Håper alle har hatt en finfin dag, for jeg har egentlig hatt det jeg også.  I morgen er det muntlig engelsk tentamen, kjøretime, møte og klipp/farging/film med noen jenter :- )

+ Hva synes du om antrekket?

- KOS

UPDATE FRÅ SKULEN

 • Skrevet 11.01.2011 klokka 13:39
 • Kategori: Hverdag

Ship'o'hoi :- )

Akkurat nå, sånn i dette øyeblikk, det vil si 13:25 så sitter jeg med Maren på biblioteket. Vi flyttet oss hit for å gjøre lekser men hva skjer?  Jo blogg.no og Facebook.com tiltrekker oss mer enn engelskboka og mediaboka. Hva skjer med det liksom?  Jeg er totalt kake i både hode og kropp. Men må prøve å lade opp batteriene til i kveld og til i morgen. I morgen skal jeg nemlig klippe Pernille, så det kan jo bli spennende. Jeg har klipt Mayken 2 ganger, så jeg er jo ikke nybegynner. hehe.  Stay tuned også får dere se hvordan det blit?  Hvis Pørni lar meg ta bilde av ho.. hahha!


det her er fra i fjor da jeg klipte mayken :- )  Fint?   
Og sjekk så konsentrert jeg er når jeg jobber liksom!

Men nå kaller engelsk og media på meg, så får vel bare hoppe i det ettersom vi har engelsk muntlig tantamen i morgen!

- KOS

PS:  jeg har verdens snilleste og søteste foreldre som lagde matpakke til meg når jeg skulle på jobb! Wiii < 3Woopwoop - Gjesteinnlegg fra TheOnion!

 • Skrevet 11.01.2011 klokka 13:04
 • Kategori: Blogg

I forbindelse med Vanja's tidligere innlegg, også kalt "BOYS, BOYS, BOYS!" syntes jeg det manglet et par basic, viktige og "hawte" menn, som hun tydeligvis hadde glemt..
Tilfeldig? Njej, kanskje ikke, bare ren uflaks,.. kanskje hun lider av "jeg-vet-ikke-helt-hva-slags-menn-som-egentlig-er-hotte-innen-Hollywood-fenomenet" :) Jaaja!

Jeg påtok meg da den tomme oppgaven med å fylle på med de manglende mennene som pryder tv'en, nettet og mange unge jenters hjerter og vegger. NB: For å besvare et av de spørsmålene Vanja spurte om så kan jeg si så mye som at min type gutt er; den mystiske, yndige typen, som har ett nokså uskyldig ytre, men som under overflaten kan være litt badboy iblant ;) & som synes det er deilig å bare legge seg på sofaen for å slappe av og event se på en film, rett og slett en som er flink til å "chillen" - som vi sier i våre dager. Nok om det!!

Da er det vel egentlig bare å lene seg tilbake og nyte de freshe/digge/svarthvite bildene som kommer som påfylling til "BOYS, BOYS, BOYS!"

Jared Leto - han er kanskje ikke så kjekk nå, men fii fæn kjekk han var før, når han bare var filmstjerne og ikke rocke stjerne. (Nå solist i bandet 30 seconds to mars, herlig musikk btw)

Ian Somerhalder - mulig den heteste vampyren man kan finne på televisjonsapparatet.

Chace Crawford - hva hadde vel gossip girl uten han?

Ryan Reynolds - ja..hva kan man si! Skuespiller med talent og utseende utenfor menneskers ordforråd,også en av de få menn som faktisk gjør bryst og mage hår sexy, eller hur?

OBS! Er veldig glad i Vanja da, og er veldig glad for at jeg kunne hjelpe med det hun i dette tilfellet manglet i et av sine mange fine innlegg :)

Woopwoop hilsen TheOnion, Maren!

VAD TYCKER NI?

 • Skrevet 08.01.2011 klokka 23:01
 • Kategori: Blogg

Hva synes du om denne bloggen? Hva mangler? Og hva er bra? Hva ønsker du mer av? Og hva synes du om bloggensheader og utseende?

For jeg vil blogge sånn at dere som leser den; ganske ofte og dere som bare kommer innom en gang kanskje en i måneden vil fortsette å lese den, og kanskje lese enda oftere? Det hadde vært supert og få respons på dette innlegget her.

Og da i samme slengen hadde det vært koselig om dere hadde i den samme kommentaren skrevet hvem dere er, om dere har egen blogg og hva du liker? Si din mening på en konstruktiv måte sånn at jeg kan forbedre meg :- )

blir det tommel opp?  
Slik som jeg ga kombinasjonen av Maltesisk melk sammen med Cola!  Nammmmm.

- KOS

Vanja Enger

Jeg heter Vanja Enger, er 22 år og kommer fra Trysil. Bor for tiden i Oslo og blogger om hverdagen min, med et hint av mote og interiør. Instagram - vanjaenger


KONTAKT
vanjaenger@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits