Vanja Enger

through the lens

 • Skrevet 13.04.2015 klokka 18:38
 • Kategori: Hverdag

Hei alle søte  

Den første uka her i Oslo ble veldig rolig og lite produktiv, men nå har jeg endelig kommet meg tilbake i vanlige rutiner som innebærer tidlige morgninger, skoledager, lesing og generelt et slikt A4 liv jeg liker. Det var utrolig deilig med ferie hjemme i Trysil, men også godt å komme tilbake til Oslo og hverdagen. Det ble ikke så mye blogging mens jeg var hjemme akkurat ettersom jeg enten var uten strøm og internett eller var opptatt med å være sosial med venner og kjæreste. 

Allikevel blir det jo noen bilder, og derfor tenkte jeg å dele noen av de som har ligget på mobilen de siste ukene. Både fra påskeferie, men også fra den første uka her i Oslo. Påsken er alltid et sikkert tegn på at våren kicker igang og kan kan dra frem tynnere jakker og lettere sko, det er i hvertfall jeg klar for!Blogges mer seinere 

Søndagslykke

 • Skrevet 12.04.2015 klokka 19:21
 • Kategori: Hverdag

Våknet i dag med et smil om munnen og har egentlig vært glad resten av dagen mye på grunn av været. Det har nemlig vært sol, blå himmel store deler av dagen, og selv om jeg har holdt meg inne på grunn av skolearbeid, har det ikke vært noen grunn til å klage. Jeg har nemlig takvinduer på soverommet og når jeg blir litt lei legger jeg meg bare i senga og nyter synet av skyer på den blå himmelen som flyter forbi. Søndagslykke  

I tillegg invisterte jeg i en vase på fredag slik at jeg kan friske opp rommet med vakre blomster nå fremover mot sommeren! Det å faktisk ha blomster på soverommet er fantastisk for det hjelper virkelig på humøret, og da er det lett og være like glad hver eneste dag. Herlige søndager som dette gjør godt for sjela og gjør meg klar for en ny uke, med masse spennende i vente. Nå er det tilbake til skoleoppgaver og lesing slik at jeg blir ferdig med noe før neste uke kommer. Så får jeg planlegge neste ukes gjøremål slik at jeg får gjort alt som trengs og slik at ingenting blir glemt. Ha en fortsatt fin søndag, så snakkes vi senere.  

Valentines cakepops

 • Skrevet 14.02.2015 klokka 20:41
 • Kategori: Hverdag

Happy valentines day   

Bakte cakepops til oss jentene i går og nå går de ned på 1-2-3 for de var helt himmelsk! Dekorerte de med hjerter ettersom det er valentines og man må strø om seg med kjærlighet i dag, håper alle koser seg i dag med noen de er glad i. Jeg koste meg i alle fall på jobb i dag og tiden fløy fordi det var så mye å gjøre (: 

- some pink, some white and some hearts - 

Nå sitter vi å ser på en merkelig gangster dansefilm, haha, ikke noen romantisk komedie her i gården på valentines day... Kanksje det blir det seinere i kveld, hvem vet? Jeg må i hvertfall pakke til turen før jeg legger meg i kveld og fy søren som jeg gleder meg! Paris here we come 

Lunch at Espresso House

 • Skrevet 11.02.2015 klokka 16:50
 • Kategori: Hverdag

Jeg elsker å sitte på kafé når jeg skal gjøre litt lett skolearbeid, som å rette min egen tekst eller lese litt enkelt pensum. Det er så god atmosfære på en kafe og bakgrunnsstøyen gjør liksom ingenting fordi det bare er koselig å være omgitt av mennesker som koser seg. Jeg tok turen opp på Espresso House på Majorstua etter skolen, Ingrid jobber jo her så da slo jeg like så godt to fluer i en smekk, spise lunsj med henne og jobbe med skolearbeid. Jeg sitter her fortsatt og skal ta en siste innspurt på oppgaven før jeg rusler hjem for å lage pakkeliste til Paris! Iiiiii, gleder meg sånn! Men først må jeg bli ferdig med skolearbeidet sånn at jeg kan ta med 100 % fri på turen. 

Jeg hadde selvfølgelig glemt igjen kortet mitt hjemme, typisk meg, så Ingrid fikset mat og Chai Latte til meg og det smakte himmelsk! Jeg får så julefølelse av å drikke Chai Latte, så det er kanksje ikke det lureste nå med tanke på at det er frebruar, men det er så godt så klarer ikke motså fristelsen! hihi!

Håper alle har en super dag og gjør noe koselig i kveld! Man må altid huske å kose seg i hverdagen også (:

God start på uka

 • Skrevet 10.02.2015 klokka 21:29
 • Kategori: Hverdag

Nå er uka godt i gang og jeg er klar for en hektisk uke med mye skolearbeid, jobb og litt reising. Ja, for det er noe jeg ikke har sagt til dere og det er at jeg skal til Paris på søndag, hihi, gleder meg masse. Forteller mer om det seinere, når det nærmer seg 

Og selv om uka er hektisk og stressende skal jeg prøve å trene slik som jeg har planlagt, så da startet jeg like så greit i dag med en liten treningsøkt på lår og rumpe Jeg synes at det er sykt vanskelig å dra meg bort til treningssenteret, men når jeg først kommer dit er det helt fantastisk å komme i gang (:  I dag så tok jeg endel mer i vekter når jeg tok knebøy så det er utrolig gøy! Det er en god mestringsfølelese og gir motivasjon for videre trening.

Nå sitter vi jentene å ser på Masterchef og man får jo vann i munn av å se på alt det deilige de lager, i dag er det vannbakels og desserter som står på menyen, noen klarer seg jo ikke så bra, men andre er kjempeflinke! Men det er jo litt håpløst å se på et slikt program når jeg "skal spise sunt" for tiden. Jaja, den tankegangen røyk litt i går og litt i dag, men jeg prøver og det er det viktigste (:

Mini babyshower

 • Skrevet 07.02.2015 klokka 11:34
 • Kategori: Hverdag

Da jeg kom hjem i går var det bare å begynne å lage kake, og det var ikke en vanligkake, men en bleiekake. Jeg skal jo snart bli tante, termin er egentlig i dag, så da hadde mamma, pappa og jeg laget en liten overraskelse til Niklas og Linn Anette når de kom bort på besøk i går kveld. Det var "baby"-sjokoladekake, bleiekake og litt gaver på bordet etter middagen så det var veldig koselig 

Fornøyd med bleiekaken

Vi vet jo ennå ikke om det er jente eller gutt så da ble det oransje som hovedfarge på bleiekaka og jeg ble veldig fornøyd med hvordan den ble. Wii, jeg er superspent og går nesten bare å venter på å få melding om at noe har skjedd! ♥ Spennende! Det blir så koselig med enda et familiemedlem og det blir nok mange turer hjem til Trysil fremover. 

I dag er det helt nydelig vær så jeg skal komme meg en tur på bygda for å kjøpe litt ting som jeg trenger før jeg drar for å besøke May Kristin  Gleder meg veldig til å se igjen henne! Ha en fin lørdag. 

Dagens antrekk - oversized sweater

 • Skrevet 06.02.2015 klokka 15:50
 • Kategori: Hverdag

God fredag og god helg folkens 

Nå sitter jeg på bussen på vei hjem til Trysil hvor jeg skal nyte de neste dagene med venner og familie, det bli både bursdagsfeiring og morsdag, så det blir veldig koselig! Selv om det er mye som skjer den helga her så vet jeg med meg selv i alle fall at jeg slapper mer av når jeg er hjemme., og denne helge så føler jeg faktisk at jeg har tid til å slappe av litt. Jeg skal selvfølgelig prøve å lese litt pensum mens jeg er hjemme, og selv om planen var å lese litt på bussen får jeg ikke gjort det nå i alle fall for jeg var så flink at jeg la boka i bagen under bussen i stedet for å ta den med inn. Smarta?!

 

Tok noen bilder før jeg løp ut av døren i dag for å rekke trikken til skolen, ble ikke noe hokus pokus med antrekket i dag, men noen dager synes jeg ikke at det gjøre noe for det er så deilig med det enkle, og denne genseren fra Zara er jeg så glad for at jeg kjøpte i høst! Den blir brukt hele tiden og jeg skjønner ikke hvordan jeg klarte meg uten før, den redder meg rett og slett fra å fryse i hjel i tillegg til at den er så fin.
 

Jeg blogger mer i morgen, da har jeg noe jeg vil dele med dere! Woho, det blir gøy det (:   God fredag til alle sammen! 

Hjemmelagde pikekyss

 • Skrevet 05.12.2014 klokka 23:14
 • Kategori: Hverdag

Her om dagen lagde jeg pikekyss som vi i leilgiheten kan kose oss med i adventstida. De ble perfekte hvis jeg kan få si det selv og jeg tenkte å dele oppskriften og fremgangsmåten med dere. Jeg elsker å bake, pynte kaker og generelt kose meg med å lage mat, det beste er jo å spise det etterpå. Hihi!

Du trenger ikke så mange forskjellige ingredienser for a lage små søte pikekyss (marengs). Jeg fant min oppskrift på denne bloggen og de er veldig gode! Jeg halverte oppskriften denne gangen ettersom vi rett og slett ikke hadde nok brett. Derfor ble det.

4 egg

1 cup sukker

noen dråper med vaniljeessens

 noen dråper med fargeessens

Først blander du egg, sukker og vaniljeessensen i en glassbolle og tar det over et vannbad. Dette visper du sammen til alt av sukkeret har smeltet. Løft bollen vekk fra vannbadet og hell røren opp i bollen til kjøkkenmaskinen og rør om. Røren skal bli fast og minne om smelta marshmallows, da er den perfekt (:  namm.  Hvis du vil, tilsetter du farge helt til slutt.

Lag små fine durter på bakepapiret og sett de i ovnen på 80 grader i la de stå i ca. 1 time og 30 minutter. Tiden vil jo variere ut i fra hvor små eller store du lager pikekyssene. 

Lykke til 

Every day is a party when you know the best girls in the world

 • Skrevet 27.10.2014 klokka 22:53
 • Kategori: Hverdag

På torsdag kom Liv Oda til Oslo og det var sååå koselig å se igjen den jenta der! Det ble noen rolige kvelder inne før vi skulle ut å feire bursdagen til Helene på lørdag. De første dagene gikk med til å skravle om alt vi har gjort siden sist vi så hverandre og det er ikke så lite skal jeg si dere!

Helene jobbet på dagen, så vi bestemte oss for å samle noen av jentene her i leiligheten for å pynte, fikse og bake som en surprise før Helene kom hjem igjen. Det endte med å bli ganske hektisk ettersom hun hadde fått gå tidligere fra jobb og kom hjem mye før... Heldigvis hadde vi alliert oss med moren til Helene så hun ringte å sa i fra at de var på vei! Og da rakk vi igrunn å bli ferdig før bursdagsbarnet kom inn døra (: Så var det bare å begynne med hår, sminke og siste finish før resten av gjestene kom for å feire en av de flotteste jentene jeg kjenner 

Såå glad var jeg for å ha Liv Oda i hus igjen! 

Bursdagsbarnet 

Some of my favorite girls!

Vellykket helg

 • Skrevet 21.09.2014 klokka 12:56
 • Kategori: Hverdag

Ååååh! Nå er søndagen her og jeg sitter med et smil om munnen fordi denne helgen har vært helt fantastisk. På fredag hadde vi innlytningsfest her hos oss og det kom så utrolig mange flotte mennesker! Leiligheten var stappfull med latter, god musikk og herlig stemning - kan det bli bedre? Det er ikke så mye mer å si om det egentlig så jeg lar bildene tale for seg 

I går gikk dagen egentlig bare med til å samle krefter, spise masse digg og se på chickflick filmer sammen med mine nydelige roomies som jeg er så utrolig heldig å få bo sammen med!  

Og nå er søndagen her, jeg skal bruke dagen på å lese litt og skrive oppgave. Det er vel egentlig sånn alle søndagene mine kommer til å se ut dette året, men man må bare prøve å kose seg med det, kanskje lage en kopp med kakao, tenne noen lys og sette seg mål. 

Hva skal du gjøre i dag?

Mandag og en ny start

 • Skrevet 15.09.2014 klokka 20:20
 • Kategori: Hverdag

Jaja, da var det faktisk gjort. Har snakket på det en stund nå, men i dag tok jeg endelig turen ned og meldte meg inn på et treningssenter her i byen, det er mandag og det betyr nye spennede forandringer. Jeg bandt meg like gjerne opp til ett år så nå MÅ jeg bare trene litt hver uke selv om jeg føler at jeg ikke har tid eller ork til det. Jeg vet jo med meg selv at jeg kommer til å få så utrolig mye mer energi av å gjennomføre noen økter i uka. Og litt ekstra energi trenger vel alle? (: Treningssenteret ser i allefall supert ut og det er masse spennende gruppetimer der så dette tror jegk kan bli litt gøy!

Ønsk meg lykke til!

Gooood morgen

 • Skrevet 13.09.2014 klokka 11:31
 • Kategori: Hverdag

Endelig er det helg igjen, og jeg starter morgningen med frokost i senga sammen med en episode av The Vampire Diaries. De jentene jeg bor med har jo sett alt så jeg har nesten en hel sesong å ta igjen nå før sesong 6 begynner, derfor må jeg benytte hver sjanse jeg har til å se en episode. 

Uansett er det jo så deilig å starte dagen slik før man kicker igang med lesing litt seinere. Men er det helg så er det helg og da er det lov å kose seg litt ekstra og bruke litt lengre tid på morgningen! 
Var forresten på Vapiano i går å spiste sammen med Tea, og det var så koselig å se henne igjen. Fint å ha noen av Trysiljentene her i Oslo også som jeg kan møte en gang i blandt mellom all skole, så det blir nok noen fine kvelder utover høsten tenker jeg! 

Ønkser alle en god helg så får du nyte den fullt ut 

New in

 • Skrevet 11.09.2014 klokka 20:26
 • Kategori: Hverdag

Det er ikke lett å gå fra New York til Trysil til Oslo på et halvt år, med tanke på shopping! Man går fra motemekka til ikke noe shopping på ett par måneder til å igjen befinne seg et sted hvor det finnes litt mer enn enn bare 3 klesbutikker og 1 skobutikk... Trysil er fantastisk, men det er jo ikke akkurat dit man drar for å kjøpe det nye på klesfronten. 

Men nå lever jeg på studentbudsjett og har egentlig ikke råd til stort mer enn mat i måneden, og når man vet det blir fristelsene enda større! Bare det å gå forbi butikkvindu etter butikkvindu gjør vondt i sjela, og hvis man faller for fristelsen og snubler innenfor dørstokken er det vanskelig å komme tomhendt ut igjen. Forrige uke skjedde dette meg på ZARA, og det ble med noen utroligheter hjem  De er høyt elsket så jeg mener fortsatt at det var verdt det. 

Og da man først hadde kommet igang med litt shopping var det jo heller vanskelig å stoppe. Jeg hadde vært innom ALDO ett par dager før og sett at mine NY babies fortsatt var i hyllene, og helt siden jeg kastet de forrige i Hudson River har jeg tenkt på å kjøpe meg et nytt par. De perfekte skoene til både kjole og jeans! I tillegg er de veldig behagelige og da er det lov å unne seg de en siste gang for behagelige sko finner man ikke så lett.

Hva synes du? Noe du kunne tenkt deg selv?

Sunday funday

 • Skrevet 31.08.2014 klokka 13:02
 • Kategori: Hverdag

Hei og god morgen 

Ja, jeg vet at klokka er ett, men søndagen er en evig morgen i sofaen under pleddet for min del. Her koser jeg meg så lenge som mulig før jeg innser at jeg bare må flytte meg bort til pulten for å lese litt mer. Har hatt en koselig og rolig helg her i leiligheten uten noen store spenningstopper, men det er akkurat slike helger man trenger noen ganger, og det var godt skal jeg si dere. Våknet uthvilt i dag og tenkte at jeg var klar for en ny uke, før jeg kom på at jeg hadde hele denne søndagen i tillegg før den nye uka begynner. Og jeg tror det vil bli en finfin uke her i Oslo. Hva gjør du i dag?

Our living room

 • Skrevet 29.08.2014 klokka 19:30
 • Kategori: Hverdag

Hei alle fine 

Det er fredag, det er helg og jeg sitter i sofaen å smiler fra øre til øre - jeg har nemlig beundret veggen vår i stua den siste timen og er såå fornøyd med hvordan vi jentene har fått det her! Vi var jo på IKEA på tirsdagen og kjøpte inn litt (les mye) fint til leiligheten, så vi har skrudd møbler, laget hull i veggen og fikset mye frem til i dag. Helene og jeg fikk satt opp det siste etter å ha kjøpt inn borr og skruer, så nå er vi endelig i mål, enn så lenge. Ja, vi snakker handywomen her i huset altså. 

Vi ville holde leiligheten lys, men trengte å få opp litt mer pynt på veggene og rett og slett gjøre det litt mer jentete her. Det er ikke så mye som skal til, friske blomster på bordet, litt personlige bilder i rammer og noen pynte gjenstander her og der gjør susen. Vi har enda litt mer som skal opp av bilder og slikt, men det kommer etterhvert.

Hva synes du? 

Lunsj på Olivia

 • Skrevet 26.08.2014 klokka 14:52
 • Kategori: Hverdag

Hei dere   Hvordan har dagen deres vært så langt?

Jeg møtte Helene og Divya nede på Nationaltheatret etter skolen i dag for å spise lunsj nede på Olivia på Aker Brygge. Har ikke sett Divya på nesten 2 måneder og ettersom vi ikke er på samme skole så går det litt tid mellom gangene vi sees, men håper på flere slike lunsjer utover høsten. Dro opp igjen på skolen etterpå for å ta bilde til studentkortet og fy søren så fin jeg var altså. Slike bilder blir alltid like fine! *kremt*  

Fine fine Divya 

Nå skal jeg ta fatt på litt lesing til i morgen og prøve å bli ferdig med dette ganske tidlig. Seinere så skal vi i leiligheten ta en tur på IKEA for å kjøpe inn litt fellesting og annet krimskrams som vi trenger. Koselig med en liten roadtrip ut av byen... Hahaha!  

Blogges mer seinere fininger!

Findings Festival

 • Skrevet 23.08.2014 klokka 14:54
 • Kategori: Hverdag

Hei på dere og god helg! Det er lørdag og jeg skal tilbringe den i sofaen under pleddet med en kopp te og interiør bladet til Det Nye. Trenger litt inspirasjon til høsten og den fine tiden vi nå møter.

I går var jeg på Findings Festival på Bislett og storkoste meg med et knippe fine jenter, men det merkes i dag på både hals, nese og kropp. Høstforkjølelsen har for anledningen ankommet, men jeg fortviler ikke ettersom jeg kan bruke helgen på å slappe av inne. Findings var veldig sponant av meg, bestilte nemlig billetter på torsdag etter å ha vurdert dette frem og tilbake. Og jeg er så glad jeg gjorde det, god stemning og bra artister som Kygo, Icona Pop (som jeg kun så fra hamburgerkøen jeg sto å ventet i, i over en time), Steve Angello og Acivii!!!

Tilbake til skolebenken

 • Skrevet 18.08.2014 klokka 22:19
 • Kategori: Hverdag

Da har allerede 1 uke i hovedstaden fløyet forbi og jeg sitter igjen med masse gode minner, mange nye venner og en helt fantastisk klasse som jeg skal være med i 4 år fremover! Fadderuka gikk over all forventing og jeg kunne virkelig ikke bedt om noen bedre faddere eller medelver enn de jeg har fått være med denne uka. Vi vant idrettsdagen på grunn av godt humør og god stemning gjennom hele dagen (det sier egentlig sitt om klassemiljøet), vi deltok på alt av rebusløp, quiz og akademiske leker og gikk til slutt av med seieren for årets beste faddergruppe. Tenk det da dere, all jubel for de fine fadderne våre som virkelig er noen humørspredere hele gjengen. Jeg har troa på at dette skal bli bra 

Men i dag begynte vi på ordentlig og hadde vår første time i pedagogikk og elevkunnskap, noe jeg også tror blir spennende. Merker at jeg er klar for å begynne på dette studiet og faktisk ha en ordnetlig skolehverdag igjen. Long time no see (:  Skrivebøker, og penner er kjøpt inn og jeg har allerede åpnet pensumbøkene og lest litt. I tillegg invisterte jeg i en Fjallraven sekk i dag for å slippe å bruke veske til å fra skolen hver dag. 

Håper alle får et supert første semester og virkelig er like heldige som det jeg har vært hittil! Lykke til og kos dere masse 

Kaos kontroll

 • Skrevet 09.08.2014 klokka 15:01
 • Kategori: Hverdag

Jeg har hatt lyst til å blogge mye den siste uken, men tiden har blitt prioritert til andre ting etter at jeg kom hjem fra ferien. I morgen er nemlig dagen kommet, dagen hvor jeg skal flytte på nytt og denne gangen til Oslo. Derfor har den siste uken gått med til å melde flytting, si hadet til kjente og kjære, pakket og kost meg med venner og familie. På tirsdag reiste jeg ned med bilen til Oslo for å ta med meg det meste av det som jeg skal ha i leiligheten, hadde ikke fått med meg alt på bussen for å si det sånn! Jeg sov der til onsdag før jeg dro opp til Trysil igjen. Men gudbedre, jeg tok jammen feil, har jo et drøss med klær igjen som skal være med ned i morgen pluss mye andre ting man ikke tenker på at man trenger, men som man bruker hele tiden.
Å flytte er et slit, men det er et koselig slit. 

Så i dag blir jeg nok på rommet mitt hele dagen for å pakke ned alt fra kjoler og skjørt til yogamatte og ballettsko. Alt skal med til den store staden og nye eventyr. Dette blir spennende og jeg håper dere fortsetter å følge meg her på bloggen nå som hverdagen kikker inn igjen og jeg har litt mer å skrive om. Dette blir gøy 

Skinnshorts - ZARA     Blondeshorts - husker ikke     Amerikashorts - Topshop    

Paljettkjole - H&M     Vinrød bukse - BikBok     Sort bukse - Topshop

Totebag - New Look     Solbriller - husker ikke     iPhone - Apple     Håndkrem - ElizabethArden     Body cream - VS

Macbook Air - Apple     Ballettsko - husker ikke     Yogamatte - Nike     Sort veske - H&M     Bilder - private minner

Da var ferien over

 • Skrevet 01.08.2014 klokka 00:51
 • Kategori: Hverdag

Så var den siste dagen på lenge her på Kjelling kommet og vi bestemte oss for å benytte dagen til å fiske litt, uten hell, besøke kjente og kjære før vi gikk i fjæra for å lete etter skjell. Akkurat som dagene i barndommen - det er jo slik jeg husker de.

I morgen venter flere timer i bil ned til Inderøya for å besøke Nambika og familien, så det blir en lang tur, men det blir koselig å se de igjen! Så får vi ta siste etappe hjem igjen på lørdag, fin helg. 


Takk for denne gang fine nord 

Vanja Enger

Jeg heter Vanja Enger, er 22 år og kommer fra Trysil. Bor for tiden i Oslo og blogger om hverdagen min, med et hint av mote og interiør. Instagram - vanjaenger


KONTAKT
vanjaenger@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits