Vanja Enger

New York Guide - Where to eat

  • Skrevet 14.09.2015 klokka 19:07
  • Kategori: Blogg

 Hei og hopp ♥

Fremover nå så tenkte jeg å ha en liten guide med forskjellige temaer som skal gi deg noen tips før en eventuell tur til New York. Alt fra hvor man bør dra ut med venninne til de beste stedene å shoppe. Jeg begynner med en liten guide på hvor man bør spise når man er i New York.

Det finnes et hav av restauranter og det er ikke alltid like lett å velge seg ut noen når man står der for første gang. Et utgangspunkt du kan ha er å se på bokstavene som gjerne står i vinduet til restauranten. Disse går fra A til E og sier noe om hvordan restauranten er rangert fra tilsynet som sjekker hygiene, rettene osv. A er best, så du vil kanskje holde deg unna de som er en C, D og E. De fleste er en A eller B så du har fortsatt mange og velge mellom. 

Så her kommer en liste over noen av mine favoritter fra da jeg bodde der, i tillegg til noen som man kanskje bare MÅ besøke for å kunne legge ut et bilde på instagram og si til hele verden at du også har vært der.

 

The Butcher's Daughter

244 Mulberry Street

Denne ligger nesten vegg i vegg med der jeg bodde i New York og er verdt et besøk. Det ble aldri til at vi spiste der så mange gangene, men da vi spiste der så var maten digg og juicene diggere. Ettersom de ikke serverer noe kjøtt er det kanskje noen som synes det kan bli kjedelig med større måltider her, men anbefaler enten frokost eller lunsj for en frisk start på dagen.

 

Cafe Gitane

242 Mott Street

 Dette er en søt liten restaurant som egner seg like godt til lunsj som til middag. De serverer den beste avocado toasten, etter min mening er den bedre her enn hos The Butcher's Daughter. I tillegg til at maten er kjempegod er også lokalet kjempekoselig. En liten, intim restaurant hvor man kan kose seg skikkelig. 

 

The Grey Dog 

244 Mulberry Street

 Hit MÅ du dra hvis du først er i New York. De har så syyykt mange gode retter, spesielt de som man tenker på som skikkelig amerikanske. Pannekaker med bær og sirup, egg, bønner og bacon, omelett og toast. I tillegg har de hjemmelaged musli som serveres med yoghurt og bær. DIGG! I tillegg er atmosfæren litt som å sitte i en pyntet låve. Superkos.

  

The Oak Room

10 Central Park S

Her spiste jeg faktisk bare én gang, men til gjengjeld så var det sykt digg pannekakelunsj. Det ligger rett sør for Central Park og det er en restaurant som derfor er litt "finere" enn de andre, med litt andre kunder. Jeg har også lest at det skal være et populært sted for noen kjendiser og jeg sitter fortsatt den dag i dag å grubler over hvem det var jeg så sitte der å spise. Jeg vet det var en skuespiller, men kommer ikke på navnet, og nå begynner jeg jo o gså å glemmer hvordan han så ut.

 

Delicatessen

54 Prince Street

Hvor skal man begynne? Denne ligger nede i Soho, ikke mange gatene ved siden av Broadway. Her har de utrolig mye digg mat, som kanskje også alltid faller i smak. De har alle de enkle rettene som burger, biff og sandwitch, i tillegg til å tilby spesialiteter. Jentene jeg var med der nede elsket deres truffle fries, så hvis man liker det bør man virkelig bestille det her.

 

 

Tao Uptown

42 East 58th Street

 Det ligger en Tao både uptown og downtown (92 9th Avenue), men jeg anbefaler å reise på den uptown for å få den ordentlige følelsen i tillegg til at den store buddahen er der. Her servererer de asiatisk mat og utrolig gode drinker. Det er verdt å ta med venninne gjengen sin hit og sitte her i timessvis å prate om alt som har skjedd den dagen. Men husk å reservere bord slik at dere slipper å riksikere å stå i kø lenge. 

 

Max Brenner

841 Broadway

Elsker man sjokolade så er dette himmelen for deg. Her får du sjokolade på nesten alt du bestiller (hvis du ønsker det). Man får selvfølgelig vanlige retter her også, men man kan virkelig prøve noe nytt om ønskelig. Jeg og jentene reiste hit ett par ganger bare for å spise desserte fordi de har så utrolig mye digg. Anbefales på det varmeste!

 

16 handles 

240 Lafayette Street

Okei, dette er verken en restaurant eller en kafé, men rettere sagt et sted å få kjøpt verdens beste yoghurtis. De har 16 smaker, noe som butikknavnet sier, og et hav ov toppinger å velge mellom. Jeg var virkelig storforbruker av denne lille butikken ettersom den bare lå noen kvartaler fra leiligheten. Løpe ned - fylle opp et beveger - løpe hjem - for så å nyte det med en episode av Vampire Diaries på tv'en. 16 Handles finner du mange steder på Manhattan så det er bare å holde øynene åpne så finner du noe flere (: 

 

Little Cupcake Bakeshop

30 Prince Street

Til slutt kommer en siste anbefaling av søtsaker. Denne lille kaféen serverer deg både søte kaker og en søt atmosfære. Dra hit etter en lang dag med shopping for å drikke en kopp kaffe og nyte en cupcake eller kjøp noen noen og ta de med på hotellrommet for å nyte de i senga med beina høyt. 

 

Sockerbit 

89 Christopher Street 

Her er egentlig en anbefaling for deg som skal til New York over lengre tid. Sockerbit er nemlig en godteri butikk som kun selger svensk godteri. OG hva er vel ikke bedre enn svensk godteri? NAMM. Hit dro vi flere ganger for å fylle opp behovet for hjemmekoselig og kjent godteri. Prisen er høy ettersom dette blir importert, men det er virkelig hvert hver eneste krone når du får smaken av hjemme på tungen. Tok med Maja som kom på besøk fra Colorado (hvor hun studerte) og dere kan jo se hvor lykkelig hun ble (:

 

Jeg håper dere har fått mange gode tips til hvor du bør spise når du er i New York. Det finnes utallige mengder med kaféer og restauranter inne på Manhattan, og det skjuler seg alltids noen skatter på hvert et hjørne man går forbi. 

Ha en fin kveld ♥

M&G

15.09.2015 kl. 08:53
Tusen takk for kjempebra tips angående spisesteder i det store eplet! Vi gleder oss spesielt til sockerbiten:)) xoxo dine to største fans M&G

Vanja Enger

15.09.2015 kl. 21:43
M&G: Så bra at dere likte de (: Håper dere følger meg videre her på bloggen :D
Vanja Enger

Jeg heter Vanja Enger, er 22 år og kommer fra Trysil. Jeg bor for tiden i Oslo og blogger om hverdagen min, med et hint av mote og interiør. Instagram - vanjaenger


KONTAKT
vanjaenger@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits